Huvudmeny

Huvudgren:

Uppleva och göra

twitter

Kontakt

Ställ en fråga
Publicerad: 2020-08-05

En person klättrar på ett torn byggt av staplade drickabackar. En annan person håller i en säkerhetsanordning.

Äventyr på Sommarkul

Trots ett varierande sommarväder är Sommarkuls verksamhet i full gång, barnen och ungdomarna springer omkring lite varstans och det hörs skratt från både barn och ledares håll. Några spelar fotboll, några åker skateboard och andra bara hänger vid bänkarna. Men vart man än vänder sig, är det en glad stämning.

Det blåser och är mulet på Slätten i Skillingaryd där Sommarkul har slagit upp sitt tält och packat fram sina saker. Idag är barnen extra taggade, för de ska få testa på att klättra på backar. Medan ledarna förbereder inför utmaningen spelas det fotboll och skrattas. En tjej berättar att hon har varit på Sommarkul ofta denna sommar eftersom att det är ett bra ställe att träffa nya vänner då hon ska börja på en ny skola i kommunen till hösten.

Ellen som är feriepraktikant berättar om sitt sommarjobb:

Jag hade ingen aning om vad jag skulle förvänta mig när jag sökte jobb, men så hamnade jag här och det har varit jätteroligt. Det är kul att arbeta med barn och få arbeta på det här sättet.

Bygger höga torn och relationer

Säkerhetslinan är monterad i det höga trädet och det är dags att börja klättra. Barnen hoppar i selen en efter en och vill alla försöka slå rekordet på högst antal backar. Trots att det är svårt och backarna gärna välter är det inget som stoppar dem från att fortsätta skratta och försöka igen.

Gustav, som är ansvarig den här sommaren, berättar om hur han ser på sommarens verksamhet där både sommarjobbare och feriepraktikanter arbetar tillsammans för att skapa roliga dagar och fina minnen.

Det har inte varit jättebra väder, men det har ändå varit en hel del barn hos oss. Vi har fått möjligheten att se alla barn och verkligen skapa en relation med dem. Och det är därför de kommer tillbaka tror jag, för att de lär känna oss, man får bara en massa kärlek tillbaka.

Gustav tillägger att det är kul att se hur feriepraktikanterna har utvecklats under sommaren, men också hur kul det är att höra från föräldrarna att de är tacksamma och nöjda med deras jobb.

Trivs med arbetet

På andra sidan Slätten vid skateparken håller Johan till och lär några barn att åka skateboard. Med hjälm och skydd är det full fart ner för rampen med Johans hjälp. Barnen tjuter av glädje medan dem rullar ner med skateboarden och har ett stort leende på läpparna när de klarat av att komma ner.

Johan säger att han arbetat på Sommarkul några säsonger innan och trivs mycket bra med arbetet. Det har överlag varit en mycket bra sommar avslutar han med att säga innan plikten kallar och det är dags för nästa aktivitet.

Sommarkul på flera platser

Förutom Vaggeryd och Skillingaryd så är Sommarkul också på två av våra mindre orter varje förmiddag. På eftermiddagen sluter vi sedan upp i Vaggeryd och Skillingaryd. Onsdagar sker aktiviteterna på Grönelund och Bäckalyckan hela dagen, då bjuder vi också på korv med bröd till lunch.

Hjälpte informationen dig?

Tack för att du hjälper oss förbättra webbplatsen!

Vad kan vi förbättra?
Senast uppdaterad:

2020-08-05

Sidansvarig:

Johan Lundell