Uppleva och göra

Publicerad:

Sandstrand med en sol ritad i sanden. På solen ligger solglasögon.

Sommarkul 2021 - 15 juni till 6 augusti

Sommaren är här och UC-UG´s SOMMARKUL startar åter igen för att låta alla barn och ungdomar i kommunen få en riktigt rolig sommar att minnas för resten av livet.

UC-UG´s Sommarkul är för barn och ungdomar från 7 till 18 år. Sommarkul kommer även i år att arbeta utifrån de restriktioner som regeringen har fastställt om socialt avstånd och andra föreskrifter för att minska smittspridning av Covid-19. Detta gör att vi även i år inte har en fast plats för Sommarkul, utan kommer att vara utlokaliserade på olika platser runt om i kommunen, samt att aktiviteterna främst kommer att ske utomhus - så det är “kläder efter väder” som gäller. Det kommer inte heller att erbjudas någon buss som skjutsar ungdomar till och från verksamheterna, utan det blir ungdomarna själva som kommer att få ta sig till de olika aktivitetsplatserna. Vissa aktiviteter och utflykter kräver föranmälan, detta på grund av ett begränsat antal platser. För att medverka vid dessa aktiviteter måste ungdomar ha ett skriftligt godkännande av vårdnadshavare och dennes telefonnummer, så att kontakt kan tas vid behov.

Vi kommer att hålla till på flera platser samtidigt. Förutom Vaggeryd och Skillingaryd så är vi också på två av våra mindre orter varje förmiddag. På eftermiddagen sluter vi sedan upp i Vaggeryd och Skillingaryd.

Plats och tid för Sommarkul 2021
OrtPlatsDagTid
VaggerydGräsplanen utanför brandstationmån – fre10.00 - 12.00 och 13.00 - 15.00
SkillingarydSlätten bredvid skateparkmån – fre10.00 -12.00 och 13.00 - 15.00
HokGräsplan bredvid skolamån och fre10.00 - 12.00
TofterydGräsplan vid Linnesjöns badplatsmån och fre10.00 - 12.00
KlevshultIdrottsplatsentis och ons10.00 - 12.00
ByarumGräsplan bredvid skolatis10.00 - 12.00
ÅkerGräsplan vid skola (fr.o.m. juli vid badplats)tors10.00 - 12.00
BondstorpEkbackentors10.00 - 12.00
HagaforsKvarnenons10.00 - 12.00

Under perioden 15 juni till 9 juli är det dessutom pyssel i Svenska Kyrkans lokal i Vaggeryd varje dag kl. 10.00–12.00.

Sommarkul

• UC-UG´s Sommarkul är en öppen verksamhet vilket innebär att man kommer och går som man vill. Vi arbetar för allas lika värde och att alla barn och ungdomar ska känna sig välkomna till vår verksamhet.
  • Deltagarna är med på UC-UG´s Sommarkul och dess aktiviteter under eget ansvar.
  • UC-UG´s Sommarkul tar inget ansvar för deltagarnas personliga utrustning eller värdesaker.
  • Varje deltagare är personligen ansvarig för skador eller skadegörelse som man medverkar till.
  • Som deltagare på Sommarkul har man ansvar för att alltid vara en god kamrat och visa respekt för alla övriga på Sommarkul.
  • Alla barn och ungdomar i kommunen till och med 19 år är olycksfallsförsäkrade hos länsförsäkringar (mer information finns att läsa på: www.vaggeryd.se).
  • UC-UG´s Sommarkul bedrivs i en drogfri miljö, vilket innebär att alkohol, narkotika och andra typer av droger är helt förbjudna.

Johan Lundell