Huvudmeny

0
twitter

GLÄNTA – Virtual reality installation

Välkommen att testa VR-installationen Glänta av formgivaren och VR-kreatören Pernilla Belfrage. Installationen kommer att visa filmklipp från projektet VingRot som biblioteket medverkar i tillsammans med Miliseum och öppna ungdomsverksamheten UC& UG. Den 2 juli sker en vernissage på Miliseum, den 26 augusti på Skillingaryds bibliotek och den 23 september på Vaggeryds bibliotek.

Pernilla Belfrage (f. i Lund 1974) är formgivare, illustratör, filmskapare och VR-kreatör. Hon skapar lugna VR-upplevelser där publikens medverkan spelar en central roll. I sitt skapande fokuserar hon även på miljön som omger själva VR-upplevelsen; det fysiska rummet som omsluter publiken innan och efter att de tagit del av VR-världen. Den röda tråden i Pernillas skapande genom åren är att på olika sätt kombinera analoga uttryckssätt med ny teknologi.

För projektet VingRot har Pernilla skapat en installation där besökaren bjuds in att sitta ned en stund i en fiktiv skogsglänta, för att där i lugn och ro ta del av de VR-filmer som skapats som en del i projektet VingRot.

Utställningstider

2 juli – 20 augusti: Miliseum

26 augusti – 20 september: Skillingaryds bibliotek

23 september – 30 oktober: Vaggeryds bibliotek

Välkommen!

Välkommen att testa VR-installationen Glänta av formgivaren och VR-kreatören Pernilla Belfrage. Installationen kommer att visa filmklipp från projektet VingRot som biblioteket medverkar i tillsammans med Miliseum och öppna ungdomsverksamheten UC& UG. Biblioteket samverkar även internationellt med andra bibliotek genom ett Erasmusprojekt. Syftet med projektet är att testa nya sätt att visa upp lokalhistoria genom bland annat 360-filmer och VR.

Installationen är en del av Regionbibliotek Region Jönköpings läns satsning inom ”Digitalt först med användaren i fokus”. Utställningen kommer, efter starten i Vaggeryds kommun, att cirkulera på länets folkbibliotek under kommande år.

Om projektet VingRot

Vingrot är att projekt med lokal och internationell anknytning. Ena delen är ett Erasmusprojekt med bibliotek från fem europeiska länder. Andra delen är att upptäcka lokala historia, filma kortfilmer med 360-kamera och testa att använda digitala möjligheter på nya sätt som exempelvis med VR. Utställningen är en del i att uppmärksamma projektet och väcke intresse för filmerna.

Läs mer: vingrot.wordpress.com

Utställningen är också en del av Regionbibliotek Region Jönköpings läns satsning inom "Digitalt först med användaren i fokus". Utställningen kommer att cirkulera på ländets folkbibliotek under kommande år med start i Vaggeryds kommun.

Pris: Fri entré

Miliseum samt Vaggeryds och Skillingaryds bibliotek

Här ger vi plats för att göra skillnad

En plats för möjligheter formad med tanke och omtanke. Där lusten är vår drivkraft och där glädjen smittar.

En plats med stark tradition för gränslöst skapande. Där gemensam vilja och kunskap får livet att lyfta och idéer att bli verklighet.

En plats i rörelse som bygger på mångfald och hållbarhet. Där allt är nära och alla har betydelse.

Läs mer om vår vision