Huvudmeny

2
twitter

Kulturarvsdagen – nutida bildkonst möter dåtida

Prova på traditionell grafitti eller måla med VR-glasögon. Skapa film! Testa drönare, filmkameror och digitalkameror. Få guidning när du målar ditt egna självporträtt med inspiration från olika eror och tidsåldrar.

Det är några av de många spännande aktiviteter som du kan testa på i Miliseum under kulturarvsdagen, lördagen den sjunde september.

Årets tema i den rikstäckande Kulturarvsdagen är "Konst och underhållning", vilket här har färgats om till temat "Nutida bildkonst möter dåtida".

Under dagen anordnas mängder av aktiviteter för både unga och vuxna. Utöver ovan nämnda aktiviteter ges också möjlighet att se en lokal grafittikonstnär i arbete, samt lyssna till samtidskonstnären Jonas Lunds och Värnamos kulturchef Lars Alkners samtal kring nutida och dåtida konst.

Biblioteken i Vaggeryd finns även på plats med VR-teknologi och visar historia med nya ögon genom VR-filmer skapade i VingRot-projektet.

Arrangeras av Kultur och fritid i Vaggeryds kommun

Datum

7 september 2019 kl. 10.00–14.00

Artillerigatan 14 568 30 Skillingaryd

Webbadress Kulturarvsdagen på Facebook

Här ger vi plats för att göra skillnad

En plats för möjligheter formad med tanke och omtanke. Där lusten är vår drivkraft och där glädjen smittar.

En plats med stark tradition för gränslöst skapande. Där gemensam vilja och kunskap får livet att lyfta och idéer att bli verklighet.

En plats i rörelse som bygger på mångfald och hållbarhet. Där allt är nära och alla har betydelse.

Läs mer om vår vision