Huvudmeny

twitter

Aldrig Glömd – en skröna om min mamma i en akt (Drama, Teater)

Aldrig Glömd är en hisnande resa genom svensk kvinnohistoria, med ett varmt och förtroligt tilltal och en gestaltning full av fantasi och drastisk humor! Av och med Fia Adler Sandblad och i regi av Bortas Josefine Andersson.

3 feb 2023, kl. 18.00-18.50

Min mamma Marianne var en självständig, ung kvinna när hon som 25-åring blev oplanerat gravid. Hon försökte ta hand om sig själv och sitt barn men möttes av vreden och skammen, både från samhällets institutioner och från den egna familjen. Hon anade inte då att det val som hon gjorde skulle komma att prägla hela hennes liv.

Skådespelaren och dramatikern Fia Adler Sandblad och regissören Bortas Josefine Andersson bjuder med publiken på en hisnande och bitvis hårresande resa genom svensk kvinnohistoria. En resa som spänner från Gustav III:s Sverige, till f.d. tukt- och spinnhuset vid Gullbergsvass i Göteborg och ända fram till våra dagar.

I händelsernas centrum står den ensamma mamman, Marianne. Dottern, Fia Adler Sandblad, tar sig an sin mammas historia genom minnesbilder, brev, arkivmaterial och anekdoter – och fram träder gemensamma men tystade erfarenheter från generationer av kvinnor.

Aldrig Glömd kastar ljus över hur händelser som drabbar oss påverkar våra liv och vilka spår de sätter inte bara i oss utan också i våra barn och barnbarn.

Om biljetter

Biljettpris inkl. fika 170:- Med scenpass 120:- Boka biljetter per telefon: 070 173 01 04 (Kerstin Hasselberg) 070 330 21 00 (Gunilla Otterberg) Köp/boka biljetter på Skillingaryds bibliotek. På biblioteket gäller enbart swish-betalning. Vid betalning i biljettkassan på speldagen gäller swishbetalning eller kontanter.

Scenpassförmån: 50:-

Medverkande

Fia Adler Sandblad

Konstnärligt team

Av och med: Fia Adler Sandblad
Regi: Bortas Josefine Andersson
Scenografi/kostym/mask: Nonno Nordqvist
Ljuddesign: Jonas Franke-Blom
Ljusdesign/projektioner: Christofer W Fogelberg
Producent: Andreas Luukinen

Producent

ADAS teater Länk till annan webbplats.

  • Skillingehus i Skillingaryd
  • 070 173 01 04