Huvudmeny

twitter

Upplev december i Vaggeryds kommun

Skönsång, julmarknader och julhandel i Vår Lilla Stad. Stämningen hittar du på vaggeryd.se/uppleva. Här är ett axplock av december månads tips.

 • Julmarknaderna. Julens klockor bjällrar allt högre. Supermysiga julmarknader kan du uppleva enligt tradition i orterna Hok, Skillingaryd, Vaggeryd, Åker och även på Stiftsgården Tallnäs. Samtliga aktuella julmarknader hittar du, som med allt annat, på vaggeryd.se/evenemang Länk till annan webbplats..
 • Körer och sångföreställningarnas högtid är julen. I Vaggeryds kommun har vi ett antal duktiga körer, och deras föreställningar hittar du på vaggeryd.se/evenemang.
 • Var finns den goaste varma chokladen? NNär det blir för ruskigt för att hänga ute, så kan det locka att ta sig till ett mysigt café. Under filtreringen Café och bageri på vaggeryd.se/uppleva Länk till annan webbplats. hittar du några förslag.
 • Mysbio i Vaggeryd. Visste du att du kan gå på bio på Folkets hus i Vaggeryd? Jodå. Kolla in deras hemsida för biofilmer och tider Länk till annan webbplats..
 • Skidor! Nerförsåkning eller längdskidor? Kyllåsbacken Länk till annan webbplats. erbjuder nerförsåkning och värmestuga. Spår för längdskidor hittar du både på Grönelund i Skillingaryd och på friluftsgården i Vaggeryd.
 • Pulkabackarna närmast dig hittar du på vaggeryd.se/uppleva.
 • Kallbada i hokasjön? Jajemen. På Hooks herrgård Länk till annan webbplats. kan du bada utomhus i varmbassäng. Du kan också ta ett snabbdoop i kalla hokasjön och sen rusa in för att utnyttja spaanläggningens bastuupplevelse.
 • Laga mat ute i vildmarken! Samla ihop vännerna och boka in en minnesvärd kväll för er själva på Kylås Vildmarksby Länk till annan webbplats.. Här kan ni koka kaffe över öppen eld och baka er egen pizza i vedeldad ugn.
 • Allmänhetens Skridskoåkning är öppet om vintrarna och tiderna hittar du på vaggeryd.se/uppleva.
 • Vinter i Store Mosse Nationalpark! Fyll termosen med varm choklad, bre några mackor och bege dig ut mot Store Mosse nationalpark Länk till annan webbplats. - sydsveriges största myrmark med imponerande vidder som för tankarna till fjällvärlden. Här finns flera vandringsleder och ett naturum för naturälskaren.
  Vintern är tyst och ödslig på Store mosse. Utfodringen av kungs- och havsörn pågår från november till och med mars månad. Chansen att se en örn flyga förbi är hög. En stund i örngömslet kan vara mycket givande. Är snötillgången god görs ibland skidspår på delar av mossen. Området är garanterat fritt från elaka backar. Vid fullmåne, kyla och snötillgång arrangeras månskenskidåkning ute på gungflyet utanför naturum.
 • Mys ner dig i biblioteket med en god bok. I Vaggeryds centrum hittar du ett mångfacetterad bibliotek med myshörna, makerspace och en imponerande hylla med aktuella magasin. Och så klart en massa intressant litteratur! Passa på att varva ner och betrakta besökarna i Vår Lilla Stad då biblioteket erbjuder fönster mot torget. Samtliga bibliotek i kommunen hittar du på sidan Biblioteken i Vaggeryds kommun Länk till annan webbplats.
 • Simma i bassängerna. Saknar du känslan av viktlöshet? Allmänhetens simhall hittar du i både Vaggeryd och Skillingaryd, med motionssim och aktiviteter för stora och små. Läs mer på vaggeryd.se/uppleva.

Har du fler tips? Mejla till oss på press@vaggeryd.se.

Om Almanackans månadstips

Vaggeryds kommun går tillsammans med dig genom året 2024! På vaggeryd.se/upplev Länk till annan webbplats. upptäcker du aktiviteter och evenemang i vår kommun - varje månad! Se till att kolla in månaderna när det närmar sig eftersom innehållet uppdateras.