Huvudmeny

twitter

Smålandstorpet - avskilt och naturskönt boende i lantlig och avslappnad miljö

Här bor du bekvämt i något av våra charmiga boenden, Gamla Torpet och Ladugården – i en rogivande miljö med naturen inpå knutarna. Vår gård ligger avskilt vid vägens slut nära en mindre sjö.

Gamla torpet

Gamla Torpet ligger i anslutning till huvudbyggnaden där vi bor, men känns ändå väldigt privat. Det passar lika bra för dig som reser själv som för två personer som reser tillsammans. Många av våra gäster är affärsresenärer och par.

Under 2016 totalrenoverade vi Gamla Torpet, byggt på 1850-talet. Torpet består av ett rum med trinettkök samt tillbyggt badrum. Innerväggarna är av timmer med lindrev och mossa mellan stockarna. Torpet är varmt och ombonat och har golvvärme.

Ladugården

Under 2017 totalrenoverade vi Ladugården (som det för övrigt inte varit några djur i sedan 30-talet) Den är öppen för bokningar sedan april 2018. Delvis synliga timmerväggar, takbjälkar och sex meters takhöjd i kök och allrum ger en verkligt rustik känsla. Frukost, sänglinne, handdukar, Wifi, brädspel, böcker, hårtork, morgonrockar och innetofflor ingår.

Upptäck den perfekta platsen.

När lyssnade du senast på tystnaden? Utmana dig själv! Övernatta en natt i vår enskilt belägna lilla stuga Hemligheten utan bekvämligheter som el och rinnande vatten, med naturen som enda granne. Somna skönt i ”vanlig” (resår)säng till vindens sus och vakna till fågelsången.

Från och med vårvintern 2019 finns det nu möjlighet att boka!

Boende i Hemligheten inkluderar middag och frukost. Incheckning är från 15:00 och då står kaffe/te och kanelbullar redo! Middag serverar vi sedan vi vårt vindskydd, vackert beläget vid sjökanten (ca 1,5 km från Hemligheten) vid 19-tiden. Skulle vädrets makter inte alls vara med oss så serveras middagen inne i stugan. På morgonen kommer vi sedan ut med en rejäl frukostkorg.

Utcheckning sedan senast 11:00.