Huvudmeny

twitter

Sök bidrag till landsbygdsutveckling - infoträff

Kanske sitter du på en idé, ett drömprojekt. Nu saknas bara finansieringen...Välkommen på informationsträff för föreningar och företag som verkar i Vaggeryds kommun. Under kvällen utlovar vi inspiration – och tips på stöd som du kan söka.

Tid: tis 14 mars 2023, kl. 18.30
Plats: Skivaryds Samlarklubb, Östra Allégatan 27, Skillingaryd

Har din förening eller ditt företag en projektidé? Välkommen på informationsträff! Vi bjuder på kaffe/te och fralla.
Arrangör: Leader Västra Småland

Du får information om:

Leader Västra Småland

Föreningar och företag som vill bidra till en levande landsbygd kan söka Leaderstöd för att genomföra projekt. Vaggeryds kommun tillhör Leadersområdet Västra Småland. Under kvällen får du höra exempel på tidigare projekt, lära dig vad som krävs för att kunna få Leaderstöd, och hur du ansöker.

Hur kommunen kan stötta

Föreningslivet är hela Vaggeryds kommuns angelägenhet. Kultur- och fritidsförvaltningen i kommunen har hand om kommunens föreningsbidrag till lokala föreningar. Bidragsformerna bygger på tre delar. Det som krävs för att bedriva verksamhet, antal medlemmar och utvecklingsmöjligheter för föreningar. Sedan 2021 omfattar möjligheten till bidrag alla föreningar oavsett verksamhet. För att en förening ska få bidrag behöver föreningen vara registrerad i Vaggeryds kommun genom kultur- och fritidsförvaltningen. Näringslivet är också beroende av ett rikt föreningsliv för kommunens attraktivitet.

Föreningar, organisationer, företag, ja alla som bor, vistas och verkar i Vaggeryds kommun kommer också att spela en allt större och viktigare roll i återuppbyggnaden av totalförsvaret.

Almi Företagspartner Jönköping

Vill du underlätta och snabba på ditt företags utveckling och tillväxt genom att ta in extern kompetens? Då kan du söka en utvecklingscheck inom områden som Grön omställning och Hållbarhet, Digitalisering, Produktutveckling eller Internationalisering. Du kan också söka medel för att verifiera en helt ny idé, en innovation.