Huvudmeny

twitter

Swedeses vänner - möbelutförsäljning och lokala producenter

Den 25 september håller Swedese i sin årliga utförsäljning, och denna gång har de även bjudit in lokala producenter av hantverk och livsmedel. Åtnjut världsberömd möbeldesign tillsammans med fler produkter som speglar det goda, sköna livet i Vaggeryd.

Lör 25 sep, kl. 09:00-14:00

Lokala produkter att upptäcka på plats

Ängabackens Björksoda

Ett exklusivt alkoholfritt bubbel av 100 procent björksav. Björksodan uppskattas för sin torra, lyxiga och intressanta smak. Björkarna i Ängabacken tappas långsamt tidigt på våren och saven får sedan fermentera i två omgångar, först på tank och sedan i flaskan. Saven blir naturligt mousserande under tiden flaskorna lagras i jordkällare. Björksodan passar bra till måltiden, som välkomstbubbel, och kan användas till exklusiva cocktails.

Lottas keramik

Liselotte Wisth heter jag som driver Lottas Keramik. Jag drejar, kavlar och skulpterar alster i stengods lera. Keramikverkstaden är belägen i Pukarp, Skillingaryd, där jag även håller kurser inom exempelvis drejning.

På Swedese den 25 september går det att beskåda hantverket då Liselotte drejar på plats.

Hagshultskossorna

När mjölkkor inte längre levererar på topp flyttar de till Kopensionatet. Hos oss blir de naturvårdare och samtidigt bygger de muskler och fett som blir ett hållbart klimatcertifierat
kött med mycket smak och karaktär.

Bra kött tar tid och det får det göra här i Hagshult.

Carl-Johan Bertilsson och Ulrica Björnhag driver sedan 2016 Sveriges enda Kopensionat.

Hammargrens bigårdar - Zon 5 Honung

Arbetsstyrkan - 50 000 gourmeter i varje kupa. Till din tjänst.

Hammargrens Bigårdar är ett familjeföretag som startade 2012 efter några år av hobbyverksamhet. Våra ledstjärnor är att kombinera respekt för naturen och miljön med en rationell och modern biodling där kvalité ska genomsyra hela processen

Lilla tårtbageriet

Lilla tårtbageriet är ett litet bageri med mycket hjärta och rena råvaror. Här kan man beställa tårtor och bakverk för alla tillfällen. Både caféet och bageriet är beläget i stationshuset i centrala Vaggeryd.

Rudenstams Bär & Frukt

I Skärstadalen utmed Vätterns östra sluttningar har det odlats frukt sedan 1930-talet. Här finns Rudenstams Bär & Frukt. Tack vare det unika klimatet och odlingsmarkernas läge kallas området ”Smålands Toscana”. Den djupa Vättern värms nämligen upp långsamt och bromsar på så sätt våren, samtidigt som den håller kvar sommarvärmen in på hösten innan den kylts ner. Det gör att klimatet blir stabilt och gynnsamt för fruktodling.

Gårdsrosteriet

Vi på Gårdsrosteriet skapar kaffe för alla smaker och ändamål. Vi vill ge dig möjlighet att köpa kaffe som passar just din smak. Just nu rostar vi kaffebönor från Brasilien, Etiopien, Guatemala och Indonesien. Vad som gör dessa bönor unika är dess smak och tydliga karaktär.

Kom förbi oss på Swedese den 25 september för en gratis kopp kaffe.

  • Swedese, Formvägen i Vaggeryd