Huvudmeny

twitter

Kontakt

Ställ en fråga
Bondstorps förskola

Barn som skapar i ateljen.

Inskolning

På Bondstorps förskola har vi föräldraaktiv inskolning. I den föräldraaktiva inskolningen är du som förälder, tillsammans med ditt barn, delaktig i alla moment och situationer under tre dagar på förskolan.

Dag 1-3 är ni, du och ditt barn, på förskolan mellan 9:00–12:00. Dag 4 och 5 lämnar du ditt barn kortare stunder. Då behöver du vara tillgänglig så vi snabbt kan nå dig.

Vi vill skapa en trygg atmosfär för dig och ditt barn under inskolningen så att det går bra för er båda när det är dags för lämning. Under inskolningsdagarna är det du som förälder som ansvarar för ditt barn. Till exempel är det du som klär av och på, leker och introducerar material och kamrater, är med i aktiviteterna, sitter med och äter, byter blöjor, är med på samling, lyssnar på sagor med mera. Du är med under hela dagen och lämnar inte barnet. Detta för att ditt barn inte ska börja fundera på var du är eller tar vägen.

Under de tre första inskolningsdagarna är det personalens uppgift att se till att du som förälder vet vad som kommer att ske under dagen, att ta hand om de andra barnen på förskolan och att ha en verksamhet med aktiviteter som vi kan samlas runt. Det är viktigt att vi har aktiviteter så att ditt barn får en naturlig kontakt med oss vilket skapar tillit och förtroende.

När du är med i alla moment tillsammans med ditt barn får du insyn i ditt barns vardag på förskolan. Du får en inblick i den pedagogiska verksamheten och de flesta rutinsituationer. Du får kontakt med de andra barnen och du vet då vem ditt barn pratar om hemma. Du kan dela ditt barns vardag på ett helt annat sätt och det skapar trygghet. Personalen och du lär känna varandra och du lär känna förskolan vilket kan skapa samhörighet, delaktighet och engagemang.

Hjälpte informationen dig?

Tack för att du hjälper oss förbättra webbplatsen!

Vad kan vi förbättra?
Senast uppdaterad:

2018-06-13

Sidansvarig:

Ylva Josefsson