Huvudmeny

twitter

Kontakt

Ställ en fråga
Götafors förskola

Götafors förskola

Götafors förskola ligger i den södra delen av Vaggeryds tätort. Förskolan har två avdelningar.

Vår verksamhet ska inspirera till skapande, utforskande, lek och lärande. Därför står miljön på förskolan i ständig förändring utifrån barnens intressen och åldrar. Vi har valt att använda oss av mycket ofärdigt material från vår ReMida, material som ursprungligen inte är tänkt för barn, men som däremot får barn att tänka.

På förskolan har vi ett stort intresse för naturen vilket ofta kommer fram i våra teman/projekt. Vi har nära till skogen, där har vi tillgång till ett vindskydd. De äldsta barnen äter lunch utomhus en gång i veckan. Barnen som sover gör det ute i vagnar.

Götafors förskola och Götafors skola ligger precis intill varandra. Närheten till skolan gör att vi på ett bra sätt kan förbereda de äldsta barnen inför skolstarten genom att gå och leka på skolgården och bekanta oss med skolans miljö. Våra äldsta barn äter lunch i skolans matsal.

På förskolan arbetar vi med tema/projekt, där barnens frågor och nyfikenhet styr innehållet. För att få fatt i barnens tankar och idéer strävar vi efter att vara nära barnen och ha ett inlyssnande förhållningsätt. Genom pedagogisk dokumentation följer vi barns utveckling och lärande, vilket ligger till grund för vårt systematiska kvalitetsarbete. I vårt arbete är lärplattan ett viktigt redskap.

Aktuellt från förskolan

Det finns inga artiklar att visa
Hjälpte informationen dig?

Tack för att du hjälper oss förbättra webbplatsen!

Vad kan vi förbättra?
Senast uppdaterad:

2019-09-10

Sidansvarig:

Ylva Josefsson