Huvudmeny

Huvudgren:

Petersborgs förskola

twitter

Kontakt

Ställ en fråga
Petersborgs förskola

Petersborgs förskolas lokaler.

Petersborgs förskola kommer att starta med ny verksamhet i januari 2021. Förskolan ligger centralt i Vaggeryd kommuns tätort, ett stenkast från tåg och bussförbindelser. Förskolan har två avdelningar där lokalerna är av lägenhetskaraktär och med stora ytor för lärande, lek och omsorg.

En kort promenad från förskolan ligger Fritidens lummiga gård där barn och pedagoger kommer tillbringa mycket av sin tid för lek och lärande. Gården, med sin rika växtlighet, främjar vårt arbete kring biologisk mångfald och ekosystemtjänster.

Vi utgår ifrån ett utforskande arbetssätt och vi arbetar med tema/projekt, där barnens frågor, intressen och nyfikenhet styr innehållet. För att få fatt i barnens tankar och idéer strävar vi efter att vara nära barnen och att ha ett inlyssnande förhållningsätt. Genom pedagogisk dokumentation följer vi barnens utveckling och lärande. Pedagogisk dokumentation är grunden för vårt systematiska kvalitetsarbete. I vårt arbete är lärplattan ett viktigt redskap.

Vi samarbetar med ReMida som är kommunens kreativa återanvändningscenter. Genom detta samarbete får vi tillgång till rest- och spillmaterial från olika företag. Material som företagen tänkt slänga får nytt liv och blir till ett kreativt pedagogiskt material på förskolan. Genom att använda ofärdigt material främjas barns kreativitet,nyfikenhet och experimentlust. Även naturmaterial är en stor del i ReMidas arbete.

Aktuellt från förskolan

Det finns inga artiklar att visa
Hjälpte informationen dig?

Tack för att du hjälper oss förbättra webbplatsen!

Vad kan vi förbättra?
Senast uppdaterad:

Sidansvarig:

Ylva Josefsson