Huvudmeny

twitter

Kontakt

Ställ en fråga
Svenarums förskola

Svenarums förskola

Svenarums förskola ligger cirka 12 km från Vaggeryds tätort och har gemensamma lokaler med skolan på orten. Förskolan består av två avdelningar.

Vårt lantliga läge gör att bondgården och naturen är ett självklart inslag i vår verksamhet. Vi utforskar vår närmiljö tillsammans med barnen och rör oss mycket ute bland gårdarna och i skogen. På så vis har vi möjlighet till närkontakt med bland annat hästar och kor.

Frukost och lunch äter vi i skolans matsal och barnen som sover gör det utomhus i sina vagnar.

Vi utgår ifrån ett utforskande arbetssätt och vi arbetar med tema/projekt, där barnens frågor, intressen och nyfikenhet styr innehållet. För att få fatt i barnens tankar och idéer strävar vi efter att vara nära barnen och ha ett inlyssnande förhållningsätt. Genom pedagogisk dokumentation följer vi barns utveckling och lärande, vilket ligger till grund för vårt systematiska kvalitetsarbete. I vårt arbete är lärplattan ett viktigt redskap. I vår pedagogiska miljö använder vi oss av en hel del ofärdigt material från ReMida, vilket inbjuder barnen till att utforska, prova och undersöka.

Aktuellt från förskolan

Det finns inga artiklar att visa
Hjälpte informationen dig?

Tack för att du hjälper oss förbättra webbplatsen!

Vad kan vi förbättra?
Senast uppdaterad:

Sidansvarig:

Charlotte Sandberg