Huvudmeny

twitter

Kontakt

Ställ en fråga
Obs! Denna nyhet är från 2018-02-09 och kan vara inaktuell.

Publicerad: 2018-02-09

Dekorationbild för nyheten

Vintern har nu intagit Klevshult skola

Eleverna på skolan har fullt upp på raster och lektioner. De kreativa lekarna ute och samvaron mellan årskurserna är viktiga för trivsel och inlärning.

Efter koncentrerade arbetspass är det dags för rast och eleverna får nu klä sig ordentligt innan de rusar ut. Bakom skolan, i den glesa skogen finns tillfälle att ströva runt men även att spana på varandra, springa från träd till träd eller skaka av snön från buskar och träd. Framför skolan rullas det snöbollar och skyfflas det snö av hjärtans lust i olika konstellationer. Vår lilla kulle är rolig att åka pulka ifrån. I ¨stallet¨ finns ¨hästar¨ som ska skötas om och tränas. Ibland finns även publik som hejar på med glada heja-ramsor. På ¨savannen¨ har vi ¨dinosaurier¨ och vårt bollplank inbjuder till ta-fatt-lek. Vid hinderbanan pågår ibland ¨Wild Kids¨ inspirerat från TV-programmet med samma namn. Även lekparken inbjuder till vinterlek där flera barn från olika årskurser samlas.

Under lektionerna passar vi nu på att studera djurens spår i snön och lär oss om de djur vi har runt omkring oss på vintern. Vi avläser ute- temperaturen och bokför den. Andra klasser blickar uppåt och ut i rymden nu när dagarna är korta och stjärnor och planeter syns tydligt. På Utedagarna blir leken till inlärning. Världen inne och ute flyter ihop och skapar sammanhang.

…och rätt som det är ropar någon

-Titta! Vad har hänt med vår blomma?

Den vissnande Amaryllisen som vi mätt så noga före jul när den växte så fort har plötsligt fått en stor ¨knöl¨. En frukt. En frukt som man inte kan äta.

- Det är frön därinne, tror någon annan.
Vi får en liten vink om att snart är ändå våren här igen och nya frön kommer att behövas, liksom fåglarnas vårsång som vi än så länge bara lyssnar på i datorns högtalare. Men nu, nu är det skidor, pulka och skridskor som gäller!

Hjälpte informationen dig?

Tack för att du hjälper oss förbättra webbplatsen!

Vad kan vi förbättra?
Senast uppdaterad:

2018-02-09

Sidansvarig:

Karin Sparrenholt