Huvudmeny

twitter

Kontakt

Ställ en fråga
Obs! Denna nyhet är från 2018-05-07 och kan vara inaktuell.

Publicerad: 2018-05-07

Dekorationbild för nyheten

Våren har kommit till Klevshult!

Vårens framfart uppmärksammas nu på hela skolan både i klassrummen och ute, vi odlar bönor, amaryllisens frön och månviol. Vi undersöker, läser, skriver, fotar, berättar, diskuterar, jämför och ser på film om olika vårtecken.

Att skriva sig till läsning (ASL) är ettorna experter på; deras vägg pryds av härliga sagor och räknesagor. Ofta skriver de i par, i orden plockar de fram ljuden och letar sedan upp dem på datorn. Det är fantastiskt att kunna skriva själv. Den här terminen har klass 1 också arbetat med rymden och gjort planeter av ballonger, tapetklister och tidningspapper. Nu hänger de i taket och vajar och påminner om allt de lärt sig om.

Den senaste tiden har 2 – 3 pratat om kroppen, tänk att vi alla har ett skelett inuti. Vi klämmer och känner och böjer, även huden och hjärtat har vi undersökt hitintills.

2:orna plockar sedan fram sina engelska-dockor och berättar för varandra vad de kan och vad de gillar på engelska.

- I can jump!

- I like apples.

3:orna plockar istället fram sju blockflöjter och två gitarrer för att spela ¨Björnen sover¨ tillsammans. När vi övat ordentligt på tonerna samt ackorden D och A7 fick Förskolan besök och de tyckte vi var så duktiga och sa att vi är välkomna tillbaka till dem för fler konserter. Vi passar också på att titta till deras Vandrande Pinnar innan vi går tillbaka till vårt klassrum.

F-klassen tränar på talen 1 – 10 och addition när reportrarna kommer. ¨Gå till 5, gå två steg till¨. Barnen funderar först och sedan går de några steg i taget på lappar på golvet. På baksidan står siffrorna så de kan vända och kontrollera. De använder också sina kul-rader för att bli riktigt säkra. Nu räknar de både framlänges och baklänges.

- Svårt, tycker en del medans andra har tränat mer och tycker det går lätt.

På Fritids förbereds Fritidshemmets Dag som ska firas med pompa och ståt.

- Då ska vi gå tipspromenad, ställa ut våra tavlor av material från ReMida och inviga vårt nya namn Kronans Fritids. Det ska vara fest och föräldrar m.fl. ska få komma. Det blir roligt! berättar de.

- Det bästa i skolan är ändå att alla är snälla mot varandra, tycker några i 3an. Nu väntar vi bara på vårt uteklassrum och en bandyrink berättar de vidare samtidigt som de lämnar sin del av detta reportage till redaktionen i grupprummet.

- Ja, det är roligt nästan jämnt! myser lärarna.

Klass 2 - 3

Hjälpte informationen dig?

Tack för att du hjälper oss förbättra webbplatsen!

Vad kan vi förbättra?
Senast uppdaterad:

2018-05-07

Sidansvarig:

Karin Sparrenholt