Huvudmeny

twitter

Kontakt

Ställ en fråga
Obs! Denna nyhet är från 2018-11-12 och kan vara inaktuell.

Publicerad: 2018-11-12

Dekorationbild för nyheten

Hösttermin i Klevshult

-Oj, nu har halva höstterminen redan gått! Ja, så kan det låta i både klassrum och arbetsrum så här års. När vi blickar bakåt ser vi att vi redan hunnit med mycket, lärt oss mycket och även förbättrat oss. Den nya gruppen har blivit en klass.


Läsåret började med mycket värdegrundsarbete, det är viktigt att vara en bra kompis och att få känna sig trygg i skolan. Tillsammans skapar vi en härlig lärmiljö där det är roligt att lära sig nya saker och så klart får man pröva, söka, kämpa och träna innan man kan. Men, vilken härlig känsla det ger när man sedan kan.

Vi tittar tillsammans på arbeten från början av terminen, jämför med arbeten från nu, blickar framåt och tar ut riktningen. Det här ska jag förbättra, lära mig, träna – inte för lätt och inte för svårt. Vi pratar om de okända orden och uttrycken, skriver gemensamma texter, i par och egna. Vi har lärt oss om många växter; aspens blad darrar som ett asplöv, enebusken ser inte ut som gran och tall, rödklöver gillas av korna, svampar och bär har vi också letat upp.

Just nu är alla 2 - 3or inne i en Intensivläsningsperiod, det passar bra inför Höstlovet som ju också kallas Läslov numera. F –klassen säger en mening och markerar sedan varje ord genom att lägga en sak på bordet. Orden tränas liksom att arbeta med symboler och några barn upptäcker redan nu stavelserna i orden. I ettan arbetas det med en bokstav per vecka och eleverna lyssnar. Finns ljudet i början, i mitten eller i slutet av orden? På Fritidshemmet skapar de på olika sätt med höstlöv mm.

Under ett par veckor har skolan förvandlats till en Filminspelningsplats ¨Klevshults Hollywood¨. Vi har regissör, filmare, ljudansvariga, några som håller i ljusreflektorn, skådespelare mm. Nu är filmutrustningen tillbaka på Fenix gymnasium och det återstår att klippa ihop scenerna till en film – spännande. Vi plockar innehåll ur läroplanens ämnen bild, teknik, musik och svenska.

År 2 - 3 förbereder sig inför Bebras-tävlingen i november, där får man uppgifter som tränar datalogiskt tänkande – knepigt och jättekul. F-klassen funderar över hur många tåg som passerar genom Klevshult. Ettorna läser och skriver om ekorren, vi har många ekorrar på skolgården. På Fritids har de numera ett café och skapar ”tårtor”, som de skriver om på datorn, t.ex. innehåll och pris. Datorerna blir på så vis ett redskap i leken.

Härligt, härligt i skolans magiska värld!

 

Hjälpte informationen dig?

Tack för att du hjälper oss förbättra webbplatsen!

Vad kan vi förbättra?
Senast uppdaterad:

2018-11-12

Sidansvarig:

Karin Sparrenholt