Huvudmeny

Huvudgren:

Utbildning och barnomsorg

twitter

Kontakt

Ställ en fråga
Ansökan om specialkost och anpassade måltider

Måltiden ska vara glädjefylld, smakrik och säker samt skapa förutsättning till bra matvanor och en god hälsa. Specialkost kan erbjudas till barn/elever med livsmedelsallergi och intolerans eller till barn/elever som på grund av andra skäl behöver anpassad kost. Läs informationsbladet ”Information kring specialkost och anpassade måltider” innan ansökan görs.

Ansökan av specialkost och anpassade måltider

Ansökningsblanketterna finns på Vaggeryd.se under Självservice ”E-tjänster och blanketter”. Mina sidor (vaggeryd.se) Länk till annan webbplats.. Innan ansökan görs ska du som vårdnadshavare läsa informationen om specialkost och anpassad måltid. Ansökan om specialkost och anpassade måltider. Länk till annan webbplats.

Intyg från hälso- och sjukvården lämnas vid förändrat behov och i samband med att barnet börjar förskolan, förskoleklass, årskurs 4,7 samt vid gymnasiestart.

Specialkost av medicinska skäl

För att få specialkost av medicinska skäl skickas ansökan in via e-tjänst på mina sidor ”Ansökan om specialkost av medicinska skäl” in tillsammans med intyg utskrivet av hälso- och sjukvården som styrker ansökan.

Laktosreducerad kost

Vid laktosreducerad kost begränsas användningen av mjölkprodukter. Vi erbjuder laktosfri mjölk att dricka och alternativ mat när det serveras maträtter med en stor mängd mjölk i maträtten, ex. lasagne. Ansökan görs via e-tjänst på mina sidor ”Ansökan om laktosreducerad kost”.

Vid ansökan om helt laktosfri kost lämnas blanketten ”Ansökan om specialkost av medicinska skäl” in tillsammans med intyg utskrivet av hälso- och sjukvården som styrker ansökan.

Anpassade måltider

Det finns även möjlighet att få mat som är fri från fläskkött, mat som är fri från nötkött, vegetarisk mat med ägg och mjölkprodukter och veganmat. Om barnet/eleven önskar något av dessa alternativ skickas ansökan in via e-tjänst på mina sidor ”Ansökan för anpassade måltider”.

Information

Läs denna information innan ansökan skickas in

Hjälpte informationen dig?

Tack för att du hjälper oss förbättra webbplatsen!

Vad kan vi förbättra?
Senast uppdaterad:

Sidansvarig:

Therese Lundell