Huvudmeny

Huvudgren:

Utbildning och barnomsorg

twitter

Kontakt

Ställ en fråga




Lunchmeny i förskola och skola

Här hittar du menyn som serveras till lunch på förskolor, grundskolor och gymnasiet.

Två alternativ, en blandkost och en vegetarisk, serveras på Fågelforsskolan, Hjortsjöskolan och Fenix kultur- och kunskapscentrum.

Till lunchen serveras varje dag ett fint salladsbord som är säsongsanpassat.

Smaklig måltid!

Med reservation för ändringar.

Vill du veta mer om hur din skolrestaurang jobbar för att minska risk för smittspridning av covid-19?

Åtgärder som vi har gjort för att minska risken för smittspridning i skolrestaurangerna är att vi byter ut serveringsredskap regelbundet, uppmanar våra matgäster till handtvätt innan måltiden samt att vi glesar ut serveringen för att minska risk för trängsel och långa köer med mera.

Matsedel v 41, 11-15 oktober 2021

Dag

Detta serveras på förskolor och skolor:

Måndag

Köttbullar, vegfärsbullar, gröna ärtor och stuvade makaroner

Nötkött & certifierad soyafärs

Tisdag

Ugnsbakad lax, varm dragonsås samt kokt potatis

Onsdag

Raggmunkar med knaperstekt fläsk samt lingonsylt

Svenskt fläskkött

Spenat & fetaostpaj

Torsdag

 Morotssoppa & kycklingsoppa serveras med äggvåffla & sylt

Fredag

Schnitzel på couscous, hemgjord bearnaisesås med
ugnsstekt potatis

 

Bönröra i tortillabröd



Matsedel v 42, 18-22 oktober 2021

Dag

Detta serveras på förskolor och fritidshem:

 Måndag

Korv stroganoff, med ris

Ekologiskt!

Tisdag

Hemgjord pytt i panna, serveras med kebabsås

 

Pasta med sås på creme fraiche, soltorkade tomater & vitlök

Onsdag

Kycklingburgare med skivade grönsaker, dressing samt potatistillbehör Svensk kyckling

Torsdag

Måltidens dag

Fiskgratäng serveras med hemgjord potatismos

Fisken är MSC-märkt

Vi serverar även dessert för att fira måltidens dag

Fredag

Klassisk lasagne

Ekologiskt nötkött från Dackebygdens Gård

Vi passar även på att servera vår goda spenatlasagne med creme fraiche



Matsedel v 43, 25-29 oktober 2021

Dag

Detta serveras på förskolor och skolor:

Måndag

Internationella pastadagen
Ekologisk spaghetti med köttfärssås
Ekologiskt nötkött från Dackebygdens Gård

Pastagratäng med grönsaker efter säsong samt ärtfärs

Tisdag

Potatisens dag
Sprödbakad torsk, serveras med stuvad spenat och potatis
Fisken är MSC-certifierad

Onsdag

Ugnspannkaka med riven morot.
Serveras med lingon, knäckebröd och ost

Torsdag

Kycklingfile med röd paprikasås och bulgur

Svensk kyckling

Fredag

Kökets egengjorda pulled pork med krämig potatisgratäng

Svenskt fläskkött

Vi serverar även kikärtsbiffar med tzatziki

 

Matsedel v 44, 1-2 november 2021

Dag

Detta serveras på förskolor och skolor:

Måndag

Marinerad kyckling med varm pastasallad och chilidip

Svensk kyckling

Tisdag

Citronbakad torsk, örtcreme och potatis

Fisken är MSC-certifierad

Onsdag

Blodpudding med strimlad rökt kalkonkött, lingonsylt och potatisbullar

Blodpudding från Vaggeryds chark & svenskt kalkonkött

Torsdag

Gulaschsoppa serveras med hembakat bröd och frukt

Ärtfärs i gulaschsoppan

Fredag

Hemgjord pannbiff, gräddsås och kokt potatis
Ekologiskt nötkött och certifierad soyafärs

 
Matsedel v45, 8 -12 november 2021

Dag

Detta serveras på förskolor och skolor:

Måndag

Ost, broccoli & kalkonpaj
serveras med ost och knäckemacka

Svensk kalkon

Paj med dressing

Tisdag

Vi panerar egen fisk och serverar med remouladsås och potatis
Fisken är MSC-märkt

Falafel med tillbehör

Onsdag

Grekiska fetaostbiffar
tzatziki och klyftpotatis
Certifierad soya

Torsdag

Kycklingsoppa, blomkålsoppa & hembakat bröd med ostpålägg

Svensk kyckling

Fredag

Ekologiskt!

Höstgryta serveras med ris
Ekologiskt nötkött från Dackebygdens kött

 

Matsedel v 46, 15-19 november 2021

Dag

Detta serveras på förskolor och skolor:

Måndag

Spaghetti med färssås
a la bolognese

Svenskt ärtprotein

Mungfärsbiffar med tillbehör

Tisdag

Mångkulturella matdagen!

Thai-inspirerad kycklinggryta med jasminris

Svensk kyckling

Vårrullar med tillbehör

Onsdag

Tacofest
Nöt & vegfärs, grön ärtguacemole,
tortilla och annat gott

Ekologisk nötfärs från Dackebygdens kött samt svenskt ärtprotein

Torsdag

Potatis- och purjolökssoppa samt tomatsoppa med pasta
Serveras med
tunnbrödsrullar medn kalkon och ost, frukt

Fredag

Ugnsstekt lax med krämig sås och potatis


Kryddmarinerad quornfile

 

Hjälpte informationen dig?

Tack för att du hjälper oss förbättra webbplatsen!

Vad kan vi förbättra?




Senast uppdaterad:

Sidansvarig:

Eva Blomqvist