Huvudmeny

Huvudgren:

Utbildning och barnomsorg

twitter

Kontakt

Ställ en fråga
Barn leker med trätallrik

Guldgruvan 2.0

ReMida+ förskolorna i Vaggeryds kommun= Guldgruvan 2.0

2012, samma år som vårt Kreativa Återanvändningscenter invigdes startade vi upp Guldgruvans nätverk, som då bestod av 4 förskoleavdelningar. Våren 2020 var det 39 avdelningar som deltog i våra nätverksträffar. Anledningen till att vi startade detta nätverk var att vi ville säkerställa att återbruksmaterialet skulle komma till användning på ett pedagogiskt sätt. Detta läsår 2020/2021 har vi valt ett lite annat upplägg genom att involvera alla förskoleavdelningar i Guldgruvan, för att nå en helhet genom enheterna. Det innebär i praktiken att pedagoger från ReMida möter varje förskoleenhet i ett fördjupningssamarbete ca 8 veckor och deltar i handledning, pedagogiska möten, teamträffar och i praktiskt arbete med barnen.

ReMida pedagoger, handledare, nätverksledare och rektorer träffas också 3 gånger/termin på ReMida för att hålla arbetet det utforskande arbetet med spillmaterial aktuellt.

I samband med studiebesök på ReMida är det också möjligt att boka besök på en förskola för att se hur materialet används tillsammans med barnen.

GULDGRUVAN ÄR REMIDAS HJÄRTA, SOM TILLSAMMANS MED BARNEN GER MATERIALET LIV!

Landart
Hjälpte informationen dig?

Tack för att du hjälper oss förbättra webbplatsen!

Vad kan vi förbättra?
Senast uppdaterad:

Sidansvarig:

Kerstin Nordenstam