Huvudmeny

Huvudgren:

Omsorg och hjälp

Kontakt

twitter

Ställ en fråga
Nyhetsarkiv – omsorg och hjälp

Nyheter i kronologisk ordning från omsorg och hjälp.

 • 2018-11-08

  Ny organisation av försörjningsstöd med mera

  Kommunstyrelsen blir beslutande nämnd och arbetsmarknadsenheten (AME) svarar för verksamheten inom följande områden:
 • 2018-10-17

  Information gällande restaurangen på Jupiter

  Med anledning av arbetsmiljöskäl behöver vi omgående göra en översyn av restaurangen på Jupiter. Under tiden kommer den att hållas stängd från och med lördagen den 20 oktober.
 • 2018-04-05

  IT-guider på Skillingaryds bibliotek

  Välkommen att träffa it-guider för att kunna ställa frågor och lära dig mer om internet, datorer, surfplattor, telefoner, mm. Ta gärna med dig egen dator, mobil eller surfplatta
 • 2018-03-21

  Stängning av avdelning Gullvivan på Sörgårdens vård- och omsorgsboende

  Med anledning av en del frågor och påståenden som uppkommit i bland annat sociala medier om stängningen av avdelningen Gullvivan ger nedan ett förtydligande av beslutet och konsekvenserna.
 • 2018-02-16

  Migrationsverkets asylboende i Yxenhaga avvecklas

  Migrationsverket har meddelat att asylboendet i Yxenhaga, Hok kommer stängas ner 30 april 2018.
 • 2018-01-25

  Nu finns IT-guider i Vaggeryd!

  IT-guide är ett vinna-vinna-koncept där unga nyanlända ungdomar boende i Vaggeryd och Skillingaryd kommer att hjälpa besökare, främst seniorer, med internet, datorer och surfplattor på utvalda träffpunkter.
 • 2017-10-12

  Nya telefontider till handläggare på socialkontoret

  Handläggarna för ekonomiskt bistånd och missbruk, barn och unga, äldreomsorg och funktionshinderomsorg och på familjerätten har nu följande telefontider:
 • 2017-03-27

  Öppet hus på familjecentralen

  Den 20 februari öppnade den nya familjecentralen på Sveavägen 4, intill sim- och sporthallen, i Vaggeryd. Måndagen den 3 april kl. 15–18 är du välkommen på öppet hus.
 • 2017-02-21

  Nya familjecentralen har öppnat

  Måndagen den 20 februari öppnade nya familjecentralen i Vaggeryd. Här finns öppen förskola, socialtjänst, kvinnohälsovård och barnhälsovård.
 • 2017-02-17

  Nya familjecentralen öppnar måndagen den 20 februari

  Nu är det dags för nya familjecentralen i Vaggeryd att slå upp portarna i före detta C Svensson smedja, på Sveavägen 4, intill sim- och sporthallen Vaggeryd. Kl. 9–12 är det öppet för föräldrar med barn i åldrarna 0–6 år under måndagen. Sedan gäller ordinarie verksamhet och öppettider som vanligt i de nya lokalerna.
 • 2017-02-13

  Nystartad barn- och ungdomshälsa i Värnamo

  Barn- och ungdomshälsan hjälper dig som inte mår riktigt bra inuti. Är du mellan 6 och 17 år och känner dig rädd, orolig, ledsen eller arg? Eller har du kanske svårt att sova? Sådana besvär är väldigt vanliga, och ibland kan man behöva söka hjälp för dem.
 • 2017-02-06

  Steg mot bättre kost för äldre

  Nu tar Socialförvaltningen första steget mot att laga mat från grunden på våra äldreboenden. Först ut blir Furugården med start under hösten 2017.
 • 2017-02-06

  Supported Residence – ett projekt för att hitta bostäder till nyanlända

  Arbetsmarknadsenheten i Vaggeryds kommun arbetar aktivt med att få fram bostäder för att täcka behoven utifrån det antal nyanlända kommer ta emot. Det gäller nyanlända som anvisas både från Arbetsförmedlingen och från Migrationsverket.
 • 2016-11-11

  Demensutbildning för anhöriga

  Välkommen till en kostnadsfri utbildning som vänder sig till dig som har en närstående som har en demenssjukdom. Kursen går på kvällstid fyra tisdagar och startar 15 november.
 • 2016-11-10

  Arbetsmarknadsenhetens integrationsarbete under 2016

  Här sammanfattas den rapport som arbetsmarknadsenheten (AME) har lämnat på begäran av kommunstyrelsen. Hela rapporten finns via länk längst ner på sidan.
 • 2016-05-27

  Hemtjänsten i Skillingaryd har gjort en förbättringsresa!

  Hemtjänsten i Skillingaryd är en av de enheter som nu genomgått ett utbildningskoncept för att förbättra kvaliteten för brukarna och rutinerna för medarbetarna. Det är en del i kommunens övergripande förbättringsarbete med inspiration av LEAN. 1 juni presenterar de sin förbättringsresa.
 • 2016-05-18

  Invigning av Navets nya lokal

  Tisdagen den 17 maj var det invigning av Navets nya lokal på Furugården i Vaggeryd. Navet är en av två mötesplatser för seniorer och anhöriga i kommunen.
 • 2016-03-01

  Bidrag till glasögon för barn från 1 mars

  Från 1 mars 2016 får barn och unga mellan 8 och 19 år ett bidrag till glasögon eller kontaktlinser för den synnedsättning de har. För att ta del av bidraget vänder sig invånaren till en optiker i Jönköpings län.
 • 2016-02-18

  Sörgården vinner Bra Miljöinsats 2015

  För fjärde året i rad har vi utsett vinnaren av priset Bra Miljöinsats – ett pris som går till den verksamhet inom kommunkoncernen som utmärkt sig i det viktiga arbetet för en bättre miljö.
 • 2016-01-29

  Råd och stöd för barn, ungdomar och föräldrar

  Familj- och ungdomsteamet erbjuder stöd när du behöver någon att prata med.
Hjälpte informationen dig?

Tack för att du hjälper oss förbättra webbplatsen!

Vad kan vi förbättra?
Senast uppdaterad:

2016-02-02

Sidansvarig:

Alija Bucuk

Här ger vi plats för att göra skillnad

En plats för möjligheter formad med tanke och omtanke. Där lusten är vår drivkraft och där glädjen smittar.

En plats med stark tradition för gränslöst skapande. Där gemensam vilja och kunskap får livet att lyfta och idéer att bli verklighet.

En plats i rörelse som bygger på mångfald och hållbarhet. Där allt är nära och alla har betydelse.

Läs mer om vår vision