Huvudmeny

Huvudgren:

Omsorg och hjälp

twitter

Kontakt

Ställ en fråga




Obs! Denna nyhet är ändrad 2023-07-19 men kan vara inaktuell.

Publicerad:

Vaggeryds kommuns logotyp, vit på blå platta

Intensiv hemrehabilitering (IHR) – nytt projekt ska öka brukarnas självständighet

IHR är ett projekt där Vaggeryds kommun provar ett nytt arbetssätt kring rehabilitering i brukarens hem. Syftet med projektet är att öka brukarens självständighet så att han eller hon kan bo kvar hemma längre.

Hur går det till?

Under de första dagarna lär teamet känna brukaren för att göra en bedömning av aktivitetsförmåga, funktion och livskvalitet. Därefter tar teamet tillsammans med brukaren fram en rehabiliteringsplan och utifrån brukarens mål provas träning ut.

Teamet tar sedan över delar av brukarens hemtjänstinsatser i syfte att brukaren utifrån sin rehabiliteringsplan ska få träna vardagliga aktiviteter. Teamets undersköterskor arbetar utifrån ett rehabiliterande förhållningssätt och ansvarar främst för de dagliga insatserna. Undersköterskorna tränar även brukaren i ett tätt samarbete med arbetsterapeut och fysioterapeut. Träningsperioden avslutas vid optimal måluppfyllelse och är begränsad till max tre månader.

– Vårt mål är att patienten efter avslutad tid i Intensiv hemrehabilitering har fått inspiration och motivation till att fortsätta vara så aktiv som möjligt utifrån sina egna behov och förutsättningar, säger Milos Licina, Områdeschef Hälso- och sjukvård.

Projektet startade i september och går nu in en konkret fas som kommer att pågå under 2023 och utvärderas i slutet av året.

Hjälpte informationen dig?

Tack för att du hjälper oss förbättra webbplatsen!

Vad kan vi förbättra?




Senast uppdaterad:

Sidansvarig:

Johan Lundell