Huvudmeny

Kontakt

twitter

Ställ en fråga
Nyhetsarkiv – Trafik och gator

Nyheter i kronologisk ordning från Trafik och gator.

 • 2018-10-30

  Utbyte av gatubelysning i östra Skillingaryd

  Arbetet med att byta ut gatubelysning till LED-armaturer i delar av Skillingaryds tätort påbörjades i oktober. Det är en del av kommunens energieffektivisering utifrån miljöprogrammet. Syftet är att minska energikostnaderna.
 • 2018-10-10

  Avstängning av Storgatan i Skillingaryd

  Under vecka 43, mellan måndagen den 22 oktober klockan 07.00 och fredagen den 26 oktober klockan 16.00 , kommer Storgatan i Skillingaryd att stängas av för fordonstrafik mellan Stationsgatan och Kaffegatan.
 • 2018-10-08

  Uppdaterad gång- och cykelvägsplan

  Tekniska utskottet uppdaterade kommunens gång- och cykelvägsplan vid senaste sammanträdet den 18 september. Några gång- och cykelvägar har byggts och andra prioriterats om sedan senaste revideringen 2016-01-19. Utbyggnadstakten bestäms utifrån vilka ekonomiska förutsättningar som ges i kommunens budget.Uppdaterad gång- och cykelvägsplanPDF
 • 2018-08-17

  Utbyte av gatubelysning i Skillingaryd

  Arbetet med att byta ut gatubelysning till LED-armaturer i delar av Skillingaryds tätort har försenats och kommer att påbörjas i oktober. Arbetet är en del av kommunens energieffektivisering utifrån miljöprogrammet. Syftet är att minska energikostnaderna.
 • 2018-04-17

  Avstängning av Ödestuguvägen i Vaggeryd

  På grund av arbete med VA-ledningar till den kommande byggnationen i kvarteret Tor kommer delar av Ödestuguvägen mellan Storgatan och Narvavägen att stängas av för trafik från och med torsdagen den 19 april. Arbetet beräknas ta 4 veckor.  
 • 2017-11-13

  Tätare turer med Krösatågen från 10 december

  Krösatågen storsatsar med fler turer mellan Halland och Småland. Från och med den 10 december får du sju turer i vardera riktning, varje vardag inom Halland och vidare mot Småland. Dessutom blir det ännu bättre förbindelser till och från Jönköping.
 • 2017-10-02

  Nu bygger vi nytt vattenverk för Vaggeryd

  Ett nytt vattenverk kommer nu att byggas för att komma tillrätta med problemet med missfärgat vatten i Vaggeryd. Vattenverket kommer att placeras i korsningen Badplatsvägen/Jönköpingsvägen - vid den norra infarten till Vaggeryd. Byggnationen påbörjas i oktober och kommer att påverka dig som bor i området under dagtid genom byggtrafik, minskad framkomlighet och ett visst buller från entreprenadmaskiner och dylikt.
 • 2017-09-25

  Satsning på Krösatågen i Halland och Småland

  Hallandstrafiken och Jönköpings länstrafik storsatsar på Krösatågen. De närmaste tre åren investeras 15 miljoner kronor i ett projekt som ska öka resandet på sträckan Halmstad-Värnamo-Nässjö/Jönköping.
 • 2017-09-01

  Järnvägssatsningar genom Vaggeryd med i nationella planen

  Trafikverket har presenterat sitt förslag till nationell plan för transportsystemet 2018-2029. Med i planen för åren 2024-2029 finns en modernisering av järnvägen mellan Värnamo-Vaggeryd-Nässjö-Jönköping. Detta innefattar elektrifiering och höjd hastighet för järnvägen som går genom Vaggeryds kommun.
 • 2016-09-14

  Nya elfordon i trafiken

  Det blir allt mer vanligt med mindre elfordon såsom Segways, Gyroways, Hoverboards, elcyklar etc. i trafiken. Gemensamt för dessa är att de är fordon som saknar en traditionell motor.
 • 2016-06-17

  Vaggeryds kommun reagerar på inställd nattbuss

  Med anledning av att Jönköpings länstrafik beslutat att ställa in nattbuss från Jönköping till Värnamo via Vaggeryds kommun, diskuterad kommunstyrelsens arbetsutskott frågan och beslutade att skicka följande skrivelse till länstrafiken:
 • 2016-02-01

  Förhandling om västlig sträckning av höghastighetsjärnvägen

  Sverigeförhandlingen presenterade den 1 februari vilken sträckning som höghastighetsjärnvägen ska ta genom Småland och vilka stationsorter som är aktuella att inleda förhandling med.
Hjälpte informationen dig?

Tack för att du hjälper oss förbättra webbplatsen!

Vad kan vi förbättra?
Senast uppdaterad:

2018-08-07

Sidansvarig:

Johan Lundell

Här ger vi plats för att göra skillnad

En plats för möjligheter formad med tanke och omtanke. Där lusten är vår drivkraft och där glädjen smittar.

En plats med stark tradition för gränslöst skapande. Där gemensam vilja och kunskap får livet att lyfta och idéer att bli verklighet.

En plats i rörelse som bygger på mångfald och hållbarhet. Där allt är nära och alla har betydelse.

Läs mer om vår vision