Huvudmeny

!

VIKTIGT MEDDELANDE!
Uppdatering av kommunens växelsystem
Vaggeryds kommuns växelsystem kommer att uppdateras mellan 16:30-18:00 idag, torsdag. Med anledning av uppdateringen kan avbrott och/eller andra störningar förekomma när du försöker nå våra olika verksamheter under den tiden.

Läs mer

Kontakt

twitter

Ställ en fråga
Hoks förskola

Hoks förskola

På Hoks förskola finns det tre avdelningar och vi har plats för ca 55 barn. Avdelningarna är organiserade i två olika byggnader och har delvis gemensamma lokaler med skolan. 

Vi utforskar vår närmiljö tillsammans med barnen och rör oss mycket ute på samhället. Vi går regelbundet till lekparken och skogen. Närheten till skolan gör att vi på ett bra sätt kan förbereda de äldsta barnen inför skolstarten genom att vi dagligen rör oss på skolgården och på så vis blir bekanta med skolans miljö. De äldsta barnen äter lunch i skolans matsal. Förskolan har tillgång till bibliotek och gymnastiksal.

Vi utgår ifrån ett utforskande arbetssätt och vi arbetar med tema/projekt, där barnens frågor, intressen och nyfikenhet styr innehållet. För att få fatt i barnens tankar och idéer strävar vi efter att vara nära barnen och ha ett inlyssnande förhållningsätt. Genom pedagogisk dokumentation följer vi barns utveckling och lärande, vilket ligger till grund för vårt systematiska kvalitetsarbete. I vårt arbete är lärplattan ett viktigt redskap.

Vår förskola är med i nätverket Guldgruvan som är en del av ReMidas verksamhet. ReMida erbjuder mycket material som ursprungligen inte är tänkt för barn, men som däremot får barn att tänka. Att vara en Guldgruva innebär att vi har plockat bort färdigt material på avdelningarna till förmån för ofärdigt material, det vill säga rest- och spillmaterial från ReMida.

Aktuellt från förskolan


Hjälpte informationen dig?

Tack för att du hjälper oss förbättra webbplatsen!

Vad kan vi förbättra?
Senast uppdaterad:

2017-11-02

Sidansvarig:

Kristina Pålsson

Kontakt

Växel: 0370-67 80 00
E-post:
info@vaggeryd.se
Adress:
Box 43, 568 21 Skillingaryd
Besök:
Kommunhuset Skillingehus, Bangårdsgatan 2, Skillingarydlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Fler kontaktuppgifter

Org.nr: 212000 - 0522

Här ger vi plats för att göra skillnad

En plats för möjligheter formad med tanke och omtanke. Där lusten är vår drivkraft och där glädjen smittar.

En plats med stark tradition för gränslöst skapande. Där gemensam vilja och kunskap får livet att lyfta och idéer att bli verklighet.

En plats i rörelse som bygger på mångfald och hållbarhet. Där allt är nära och alla har betydelse.

Läs mer om vår vision