Huvudmeny

Kontakt

twitter

Ställ en fråga
Byarums förskola

Byarums skola

I Byarums förskola möter nya, fräscha lokaler gammaldags charm. Våren 2015 återinvigdes vår förskola efter att ha utökats med en nybyggd avdelning, matsal och kök samtidigt som befintliga lokaler renoverats och utökats med en ateljé.

På förskolan finns plats för ett 50-tal barn i åldrarna 1-5 år som är organiserade i tre avdelningar. Förskolan ligger mitt i byn och har en stor och härlig utegård som nyttjas av barn i åldrarna 1-9 år. Vi har nära till djurliv, skog och ängar.

Tema

På Byarums förskola arbetar alla med vårt gemensamma tema Solen.

På avdelningarna utforskar vi solen på många olika sätt. Tillsammans har vi valt att träffas över avdelningarna i gemensamma projekt. Ett projekt har varit att arbeta med vårat konstverk "Tillsammans kan vi nå solen"

Under våren och hösten 2017 träffas barnen i ateljén för att tillsammans smycka vårt vackra konstverk, barnen har fäst mosaik och sten under många långa och berikande stunder!

Konstverket i process Byarums förskola

Solen växer fram

Landart Byarums förskola

"Landart" -att skapa respekt för naturen

Aktuellt från förskolan

Personalen på förskolan har ett antal så kallade Kompetens-utvecklingsdagar.

Dessa är vädligt betydelsefulla för vårt framtida arbete med verksamheten på Byarums förskola. Under en KU-dag i September -17 fick vi bland annat en inblick i "Landart" som är ett begrepp som innebär att man skapar konst i naturen med hjälp av det som finns där. (se bildovan)

Att utsmycka och göra en vacker plats utomhus tror vi gör att barnen får med sig en känsla av vördnad och respekt för naturen hela livet.

Ett stort tack för att ni löser omsorg på annat sätt dessa dagar!

Det finns inga artiklar att visa
Hjälpte informationen dig?

Tack för att du hjälper oss förbättra webbplatsen!

Vad kan vi förbättra?
Senast granskad:

2017-09-18

Sidansvarig:

Ylva Josefsson

Här ger vi plats för att göra skillnad

En plats för möjligheter formad med tanke och omtanke. Där lusten är vår drivkraft och där glädjen smittar.

En plats med stark tradition för gränslöst skapande. Där gemensam vilja och kunskap får livet att lyfta och idéer att bli verklighet.

En plats i rörelse som bygger på mångfald och hållbarhet. Där allt är nära och alla har betydelse.

Läs mer om vår vision