Huvudmeny

Huvudgren:

Utbildning och barnomsorg

Kontakt

twitter

Ställ en fråga
Trähand

 ReMida i samverkan

Verksamheten på ReMida är beroende av spill- och restmaterial. Detta samlas in genom samverkan med lokala företag och kommunens verksamheter.

Samverkan med näringslivet

I ReMidas lokal samlas rest- och spillprodukter från företag in. Saker som de tänkt  slänga kan istället få ett nytt liv och användas som ett pedagogiskt material på fritidshem, förskolor och skolor i Vaggeryds kommun. I dagsläget sker samverkan med ca 80 lokala företag som lämnar material.

Insamling på återvinningscentralen

Vaggeryds återvinningscentral (ÅVC) hjälper till med insamling av önskvärda material som besökarna kommer med. Den som lämnar materialet får godkänna att det används som pedagogiskt material inom ReMida.

Arbetsmarknadsenheten

ReMida har även hjälp av en resurs från AME, som tre dagar i veckan är på ReMida och hjälper till att packa upp och hålla ordning på materialet.

Miliseum

I Vaggeryds kommun finns ett militärhistoriskt upplevelse museum som vi samarbetar med . Inom Skapande skola får olika elevgrupper komma och arbeta både på ReMida och Miliseum. Det har bland annat varit undervisning kring teknik och temat "Bygga broar", samt inom historia med fokus på vikingatiden.

Konstnärer

Inom Skapande skola samarbetar ReMida också med professionella kulturutövare. För närvarande är det träskulptör Ulf Celén , samt konstnär Petra Hultman vi samverka med. Under våren kommer vi att inleda ett samarbete med Jasmine Cederqvist.

Hjälpte informationen dig?

Tack för att du hjälper oss förbättra webbplatsen!

Vad kan vi förbättra?
Senast granskad:

2017-01-03

Sidansvarig:

Kerstin Nordenstam

Kontakt

Växel: 0370-67 80 00
E-post:
info@vaggeryd.se
Adress:
Box 43, 568 21 Skillingaryd
Besök:
Kommunhuset Skillingehus, Bangårdsgatan 2, Skillingarydlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Fler kontaktuppgifter

Org.nr: 212000 - 0522

Här ger vi plats för att göra skillnad

En plats för möjligheter formad med tanke och omtanke. Där lusten är vår drivkraft och där glädjen smittar.

En plats med stark tradition för gränslöst skapande. Där gemensam vilja och kunskap får livet att lyfta och idéer att bli verklighet.

En plats i rörelse som bygger på mångfald och hållbarhet. Där allt är nära och alla har betydelse.

Läs mer om vår vision