Huvudmeny

!

VIKTIGT MEDDELANDE!
Uppdatering av kommunens växelsystem
Vaggeryds kommuns växelsystem kommer att uppdateras mellan 16:30-18:00 idag, torsdag. Med anledning av uppdateringen kan avbrott och/eller andra störningar förekomma när du försöker nå våra olika verksamheter under den tiden.

Läs mer
Huvudgren:

Näringsliv och arbete

Kontakt

twitter

Ställ en fråga
Egenkontroll för miljöfarliga verksamheter

Alla som driver en verksamhet ska enligt miljöbalken planera och kontrollera verksamheten. Kravet på egenkontroll finns för att motverka eller förebygga hälso- och miljöproblem. En väl fungerande egenkontroll ger bra förutsättningar för att upptäcka fel på utrustning och felaktig hantering innan en allvarlig skada inträffar.

Egenkontrollen ska anpassas till verksamheten. En komplex verksamhet med en stor risk för människors hälsa eller miljön bör ha en mer omfattande egenkontroll än om den är enkel eller innebär en liten risk för miljön. Egenkontrollen är ett ständigt pågående arbete som noga ska planeras, genomföras, följas upp och kontinuerligt förbättras. Dokumentationen av egenkontrollen underlättar arbetet och uppföljningen.

Det generella kravet på egenkontroll enligt miljöbalken gäller alla verksamheter som kan medföra skada eller olägenhet för människors hälsa eller miljön. För tillstånds- eller anmälningspliktiga verksamheter gäller mer preciserade krav på egenkontrollen enligt förordningen om verksamhetsutövarens egenkontroll.

Hjälpte informationen dig?

Tack för att du hjälper oss förbättra webbplatsen!

Vad kan vi förbättra?
Senast uppdaterad:

2016-03-24

Sidansvarig:

Helen Svensson

Kontakt

Växel: 0370-67 80 00
E-post:
info@vaggeryd.se
Adress:
Box 43, 568 21 Skillingaryd
Besök:
Kommunhuset Skillingehus, Bangårdsgatan 2, Skillingarydlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Fler kontaktuppgifter

Org.nr: 212000 - 0522

Här ger vi plats för att göra skillnad

En plats för möjligheter formad med tanke och omtanke. Där lusten är vår drivkraft och där glädjen smittar.

En plats med stark tradition för gränslöst skapande. Där gemensam vilja och kunskap får livet att lyfta och idéer att bli verklighet.

En plats i rörelse som bygger på mångfald och hållbarhet. Där allt är nära och alla har betydelse.

Läs mer om vår vision