Huvudmeny

Huvudgren:

Bygga, bo och miljö

twitter

Kontakt

Ställ en fråga




Obs! Denna nyhet är ändrad 2021-11-22 men kan vara inaktuell.

Publicerad:

Miljövårdspriset

Miljövårdspriset tilldelas Emma Adelöw

Vaggeryds kommun har beslutat att tilldela 2021 års miljövårdspris till Emma Adelöw som startat en ”Ge och ta”-grupp på Facebook.

Emma Adelöw har under året startat en ”Ge och ta”-grupp på Facebook för invånare i Vaggeryds kommun. I ”Ge och ta”-gruppen skänks olika saker mellan medlemmarna i gruppen vilket gör att fler saker kommer till användning istället för att slängas.at.

Motivering

Pristagaren har genom användandet en modern och digital plattform skapat möjligheter för invånare att både ge och ta saker som man inte längre har användning för. Genom ”Ge och ta”-gruppen får fler saker nytt liv och avfallet minskas. Emmas arbete sker ideellt och i ”Ge och ta”-gruppen är inga ekonomiska överenskommelser tillåtna. Initiativet bidrar till att uppnå miljökvalitetsmålet ”En god bebyggd miljö” där avfall är ett delmål samt det globala målet Hållbar konsumtion och produktion.

Miljövårdspris

Vaggeryds kommuns miljövårdspris tillfaller den eller de som utmärkt sig på ett ur miljösynpunkt förtjänstfullt sätt. Pris kan också utgå för att stimulera till insatser, åtgärder och kunskaper inom miljövården.

Hjälpte informationen dig?

Tack för att du hjälper oss förbättra webbplatsen!

Vad kan vi förbättra?




Senast uppdaterad:

Sidansvarig:

Johan Lundell