Pressmeddelanden

Vaggeryds kommun har ett pressrum på Mynewsdesk. Där publiceras pressmeddelanden i sin helhet med tillhörande pressbilder. Du kan läsa hela pressmeddelandet genom att klicka på rubrikerna nedan.

• 2017-10-12

Vaggeryds kommun testar nytt verktyg för medborgardialog

Vaggeryds kommun testar nu en digital tjänst som heter Min Kommun för att samla in åsikter och idéer om utformningen av det framtida bostadsområdet Östra Strand i Vaggeryd. Alla har möjlighet att tycka till och påverka.
  • 2017-10-04

Pressinbjudan - Arkitektförslag på Östra Strands utformning

Måndagen den 9 oktober kommer de tre arkitekterna som fått möjlighet att komma med skissförslag på det framtida bostadsområdet Östra Strand i Vaggeryd att presentera sina förslag för kommunstyrelsen. Därefter kommer en medborgardialog att starta för att invånarna ska få tycka till om förslagen.
  • 2017-09-01

Järnvägssatsningar genom Vaggeryd med i nationella planen

​Trafikverket har presenterat sitt förslag till nationell plan för transportsystemet 2018-2029. Med i planen för åren 2024-2029 finns en modernisering av järnvägen mellan Värnamo, Nässjö och Jönköping. Detta innefattar elektrifiering och höjd hastighet för järnvägen som går genom Vaggeryds kommun.
  • 2017-08-03

Nya kommundirektören på plats

Den 1 augusti började Annika Hedvall som ny kommundirektör i Vaggeryds kommun.

- Det känns väldigt roligt att vara på plats. Jag har fått ett mycket fint mottagande och ser fram mot att få lära känna kommunen och medarbetarna, säger Annika.

• 2017-06-19

Pressinbjudan: avtackning av Bengt-Olof den 29 juni

• 2017-05-31

Vaggeryd bäst i länet i ekomatsligan

​Vaggeryds kommun fortsätter ligga i topp i ekomatsligan med 42 procent ekologiska inköp. Med det är kommunen tillsammans emd Region Jönköpings län bäst i länet och på 15:e plats i landet.
  • 2017-05-31

Nya turistvärdar öppnar upp turistbyrån

1 juni öppnar turistbyrån i Skillingaryd för säsongen och håller öppet till den 31 augusti. I år kommer fyra turistvärdar att möta besökarna under olika delar av sommaren. Tre av dem är nya för säsongen.
  • 2017-05-23

Pressinbjudan: information om arbetet med att skapa vattennära mötesplatser

Just nu pågår ett arbete med att ta fram ett översiktligt program för att synliggöra och tillgänglighetsförbättra områdena kring Lagan, med hänsynstagande till natur och miljö. Ett program för att skapa vattennära mötesplatser.
  • 2017-05-17

Pressinbjudan: Fenix representerar Europa på internationell skolkonferens i Japan

​Fenix kultur- och kunskapscentrum i Vaggeryd har blivit inbjudna till Fukiai High School i Kobe i Japan för konferensen ”Kobe Four Continent Summit” som äger rum 11-15 juli. Det är en internationell skolkonferens där skolor från Asien, Europa, Nordamerika och Australien finns representerade. Fenix är enda skolan från Europa.
  • 2017-05-11

Årets företagare i Vaggeryds kommun är utsedd!

​Vaggeryds kommun gratulerar Kristofer Flood och Jonas Skörd på FS Service som har utsetts till årets företagare i Vaggeryds kommun av Näringslivsrådet och Företagarna i Jönköpings län.

2016-10-24

Alija Bucuk