Huvudmeny

Huvudgren:

Bygga, bo och miljö

twitter

Kontakt

Ställ en fråga




Obs! Denna nyhet är ändrad 2022-05-25 men kan vara inaktuell.

Publicerad:

Vaggeryd klättrar i miljöranking

Vaggeryds kommun har klättrat med 18 placeringar från plats 81 till 63 i tidningen Aktuell hållbarhets kommunranking 2022.

För 14:e året i rad har tidningen Aktuell hållbarhet genomfört en kommunranking för att belysa hur kommunerna arbetar med klimat- och miljöarbetet. I kommunrankingen finns det tre kategorier där Vaggeryds kommun hör till kategorin ”Större städer och kommuner nära större städer”. I den kategorin hamnar kommunen på plats 23 av 108 och ligger tvåa i Jönköpings län.

– Det är glädjande att vi tar kliv framåt i miljöarbetet och att det syns i kommunrankingen. Vi har ett miljöarbete och miljöprogram vi tror på och nu när vi håller på att integrera Agenda 2030 perspektivet i det så kommer miljö- och hållbarhetsfrågorna bli ännu starkare, säger Gert Jonsson, kommunstyrelsens ordförande i Vaggeryds kommun.

Rankningen består av flera delar, bland annat en egen enkät som består av 23 miljörelaterade frågor. Data samlas även in från olika myndigheter och organisationer såsom Vattenmyndigheten, Kolada och Boverket.

– Vi har ett stabilt och bra miljöarbete i Vaggeryds kommun och har under hösten 2021 beslutat om ett nytt miljöprogram som ska ta oss vidare framåt. De delar vi inte får poäng för är till exempel klimatkrav på nybyggen och att vi inte arbetar med en koldioxidbudget. Vi är starka inom att arbeta med att effektivisera transportbehovet, göra hållbara upphandlingar och att minska matsvinnet säger Lina Larsson, miljöstrateg på Vaggeryds kommun.

Hjälpte informationen dig?

Tack för att du hjälper oss förbättra webbplatsen!

Vad kan vi förbättra?




Senast uppdaterad:

Sidansvarig:

Lina Larsson