Huvudmeny

Huvudgren:

Näringsliv och arbete

twitter

Kontakt

Ställ en fråga




Obs! Denna nyhet är ändrad 2022-10-11 men kan vara inaktuell.

Publicerad:

Vaggeryds kommun är Årets klättrare i länets företagsklimatranking, på plats 24 i landet (2021: 51). På bild syns Annika Hedvall, kommundirektör, Gert Jonsson, kommunalråd, Kenth WIlliamsson, oppositionsråd, Johan Thorsell, näringslivschef och Simone Kamm, samordnare i näringslivsfrågor.

Vaggeryd klättrar i ranking om företagsklimat

I Vaggeryds kommun finns landets 24:e bästa företagsklimat, och det tredje bästa i länet. Vaggeryds kommun klättrar 27 platser uppåt på rankinglistan.

Vaggeryds kommuns företagsklimat rankas som det 3:e bästa i länet, med Habo kommun på förstaplats och Tranås kommun på andraplats. Vaggeryds kommun placerar sig på plats 24 av samtliga 290 kommuner i landet. Anna Gillek, regionchef på Svenskt Näringsliv, noterar en förbättring.

- Vaggeryds kommun har gjort jättestora framsteg jämfört med förra året. Man har klättrat 27 placeringar till plats 24, vilket innebär att man är årets klättrare. Förra året när jag var ute i Vaggeryd och pratade om vad som behövde förändras så visade hela kommunen verkligen en vilja att förändra och förbättra för näringslivet i kommunen och det har verkligen fått genomslag, vilket är jättekul, säger hon.

– På Vaggeryds kommun vill vi jobba nära företagen och erbjuda en god service och snabba beslutsvägar. Genom företagsbesök, nätverksträffar eller telefonsamtal får vi en bild över de behov och möjligheter som finns i vårt lokala näringsliv. Utifrån det kan kommunen göra insatser där det behövs – vare sig det gäller upphandlingar, bygglov, kompetens eller annat, säger Johan Thorsell på Vaggeryds kommun.

I enkäten svarar företagen vilka som är de största utmaningarna. Däribland märks tillgången på kompetens (Ranking 86 av 290, upp 14 platser sedan föregående år) samt påverkan av brottslighet/otrygghet (Ranking 85, upp 65 platser). Företagen ger gott betyg på frågan om hur de upplever tjänstemännens attityder till företagande (20, upp 35) samt Vägnät, tåg och flyg (26). På frågan om hur företagen upplever företagsklimatet övergripande, placerar sig Vaggeryds kommun på plats 29, upp 31 platser.

– Vi är glada och stolta över att företagen upplever att Vaggeryds kommun är en plats med ett gott företagsklimat. Det är i grunden ett målinriktat arbete i hela kommunkoncernen i nära samverkan med näringslivet som gör förflyttningen. Det innebär inte att vi kan slå oss till ro. Tillsammans, kommun och näringsliv, kan vi bli ändå bättre.

Företagsklimat.se

Hela rankingresultatet, jämfört med tidigare år, går att se på www.foretagsklimat.se Länk till annan webbplats..

Hjälpte informationen dig?

Tack för att du hjälper oss förbättra webbplatsen!

Vad kan vi förbättra?




Senast uppdaterad:

Sidansvarig:

Simone Kamm