Huvudmeny

Huvudgren:

Näringsliv och arbete

twitter

Kontakt

Ställ en fråga




Obs! Denna nyhet är ändrad 2023-07-24 men kan vara inaktuell.

Publicerad:

Eva Sjöman som driver pralinbutiken Chokladharmoni i Skillingaryd är Årets Nytänkare 2022 i Vaggeryds kommun.

Eva Sjöman som driver pralinbutiken Chokladharmoni i Skillingaryd är Årets Nytänkare 2022 i Vaggeryds kommun.

Eva Sjöman på Chokladharmoni är Årets Nytänkare 2022 i Vaggeryds kommun

Med kreativitet och nyfikenhet har Eva Sjöman successivt vidareutvecklat sin affärsidé kring chokladpraliner genom samarbeten och nytänk. Idag vann hon pris som Årets Nytänkare 2022 i Vaggeryds kommun.

Årets nytänkare är ett pris som delas ut av Tillväxtstiftelsen. Vinnaren utses i samarbete med Science Park Jönköpings län och nomineringen sker i samråd med Vaggeryds kommuns näringslivsfunktion.

Elin Ohlsson, affärsutvecklare på Science Park överraskade Eva Sjöman i sin pralinateljé i Skillingaryd, tillsammans med Johan Thorsell, näringslivschef och Simone kamm, samordnare i näringslivsfrågor från Vaggeryds kommun.

Eva Sjöman överraskas.

Elin Ohlsson beskriver motiveringen i sin helhet:

— Med kreativitet och nyfikenhet har Årets nytänkare 2022 Vaggeryds kommun successivt vidareutvecklat sin affärsidé från försäljning av produkter vidare till tjänster, kursverksamhet samt skapat nya samarbeten.

Eva Sjöman startade sin verksamhet kring chokladpraliner för tre år sedan. Hennes ursprungstanke var då att fokusera på pralintillverkning. Efter att ha hållit några pralinkurser och deltagit på några event upptäcktes hon av blivande samarbetspartners, vilket sedan har lett till samarbeten och upplevelser där hennes choklad syns i nya sammanhang och upplevelser.

— Det har bara vuxit fram, och det ena har lett till det det andra. Ibland får jag nypa mig själv i armen när jag tänker att ’det här har jag skapat själv’. Jag har skapat ett behov hos folk som inte fanns innan. Det är en häftig känsla, säger Eva Sjöman.

Simone Kamm, samordnare i näringslivsfrågor, Johan Thorsell, näringslivschef (båda från Vaggeryds kommun) samt Eva Sjöman på Chokladharmoni och Elin Ohlsson, affärsutvecklare på Science Park.

Simone Kamm, samordnare i näringslivsfrågor, Johan Thorsell, näringslivschef (båda från Vaggeryds kommun) samt Eva Sjöman på Chokladharmoni och Elin Ohlsson, affärsutvecklare på Science Park.

Fakta om priset Årets nytänkare:

Varje år delar Tillväxtstiftelsen ut ett pris till Årets nytänkare i samtliga 13 kommuner i Jönköpings län. Syftet med utmärkelsen är att stimulera och uppmuntra nytänkande och entreprenörskap, samt att lyfta fram goda förebilder som genom sitt arbete inspirerar andra att tänka stort.

Pristagaren får 15 000 kronor och priset delas ut till personer som:
– med innovativa idéer löser identifierade problem
– främjar mångfald, jämställdhet och hållbarhet
– vågat satsa på sin idé
– är drivna ägare av nystartade företag
– är inspirerande, inkluderande och nyskapande förebilder för andra.

Årets nytänkare utses i samarbete med Science Park Jönköpings län och nomineringen sker i samråd med respektive kommuns näringslivsavdelning.

Tidigare pristagare i Vaggeryds kommun:

Hjälpte informationen dig?

Tack för att du hjälper oss förbättra webbplatsen!

Vad kan vi förbättra?




Senast uppdaterad:

Sidansvarig:

Simone Kamm