Huvudmeny

Huvudgren:

Näringsliv och arbete

twitter

Kontakt

Ställ en fråga




Obs! Denna nyhet är ändrad 2023-02-20 men kan vara inaktuell.

Publicerad:

En logistikhall ed truck och truckförare.

Kompetenskartläggning i Jönköpings län

Just nu genomförs en kartläggning av kompetens- och rekryteringsbehov i Jönköpings län. Genom att besvara denna enkät (5 min) kan du som arbetsgivare påverka framtida innehåll och utbud av gymnasieutbildningar, vuxenutbildningar och Yrkeshögskoleutbildningar i Jönköpings län.

Det är brist på kompetens inom många branscher. Samtidigt har nu regeringen bestämt av man ska dimensionera utbildningar efter arbetsmarknadens behov. Men vilka kompetensbehov har vi i länet?

Vi har, tillsammans med Region Jönköpings län nu inlett ett samarbete för att kartlägga vilka kompetensbehov som ni efterfrågar på 3-5 års sikt, kopplat till kompetenser som kan tillgodoses av utbildningar inom gymnasiet, vuxenutbildningen och yrkeshögskolan. Vi gör detta samarbete för att underlätta för er som svarar på enkäten, vi samlar oss för att kunna generera bäst möjliga resultat för er. Då detta är ett samarbete mellan många så kan det hända att du får enkäten från flera olika håll.

Genom att besvara denna enkät, som tar max 5 minuter att besvara, kan ni som arbetsgivare påverka innehåll och utbudet av gymnasieutbildningar, vuxenutbildningar och Yrkeshögskoleutbildningar i Jönköpings län, vilket i sin tur gynnar er möjlighet att på sikt kunna rekrytera kvalificerad kompetens.

Kartläggningen pågår under februari. Under tidig vår analyseras svaren för att belysa vilka yrkesroller som efterfrågas av er och på vilka orter. Därefter förs dialog med er, utbildningsanordnare, branscher och andra viktiga aktörer om hur man tillsammans kan samverka för att få till rätt utbildningar men också vilka andra aktiviteter vi bör göra tillsammans för att attrahera kompetens. Ditt svar och dina inspel är väldigt viktiga då det kommer ligga till grund för framtida innehåll i gymnasieutbildningar , vuxenutbildningar och YH utbildningar.

Underlaget vi får in från er skickas sedan in till Myndigheten för Yrkeshögskolan som ansvarar för beviljade av yrkeshögskoleutbildningar och Skolverket som sätter ramar för och ger bidrag för gymnasieutbildningar och vuxenutbildningen. Detta gemensamma underlag kommer ligga till grund för myndigheternas bedömning av vilka utbildningar vi ska få till länet och deras innehåll.

Hjälpte informationen dig?

Tack för att du hjälper oss förbättra webbplatsen!

Vad kan vi förbättra?




Senast uppdaterad:

Sidansvarig:

Simone Kamm