Huvudmeny

Huvudgren:

Näringsliv och arbete

twitter

Kontakt

Ställ en fråga




Publicerad:

möbelriksdag 2023

Möbelriksdag i Tibro

'Samverkan, Mod och Ansvar – från råvara till färdig inredning' var temat för Interior Cluster Swedens Möbelriksdag som gick av stapeln i Tibro den 28-29 september i år. De här dagarna lockade runt 130 möbelproducenter, arkitekter, inredningsdesigners och beslutsfattare till Inredia där intressanta föreläsningar och panelsamtal avlöste varandra.

Många inspirerande föreläsare tog oss med på en resa som berörde allt från lokala råvaror, hållbarhet, digitala produktpass och innovation. Högaktuella och intressanta ämnen som även belyste frågan om vilket ansvar vi alla har för den pågående klimatomställningen. Det fokuserades även på hur möbelbranschen, genom ökad kunskap och dialog, kan gå i bräschen för långsiktig, hållbar utveckling. Andra viktiga frågor som diskuterades var hur vi synliggör svensk design och flyttar fram positionerna för denna samt vårt hållbarhetsarbete för att utvecklas samt innovativa lösningar.

Med den här årliga riksdagen vill Interior Cluster Sweden erbjuda en unik mötesplats med inspiration, kunskapsutbyte och möjlighet till nätverkande för alla betydelsefulla aktörer, stora som små, som strävar efter att stärka och främja den svenska möbel- och inredningsbranschen. Som medarrangör till arrangemanget stod i år Svenskt Trä.

De här blev två inspirerande och givande dagarna med flera möbelföretag från Vaggeryds kommun plats och vi ser redan nu fram emot nästa år när Värnamo Kommun står som värd för den här speciella riksdagen.

Hjälpte informationen dig?

Tack för att du hjälper oss förbättra webbplatsen!

Vad kan vi förbättra?




Senast uppdaterad:

Sidansvarig:

Jennie Svensson