Huvudmeny

Huvudgren:

Näringsliv och arbete

twitter

Kontakt

Ställ en fråga




Publicerad:

möbelriksdag 2023

Ny etablering - Nordsten och CapMan köper stor industritomt på Stigamo

Nordsten Development och CapMan Real Estate planerar för en 200 000 kvadratmeter stor logistikpark på Stigamo i Vaggeryds kommun.

Förvärvet gäller den 340 000 kvadratmeter stora tomten Tokarp 3:7 strax intill E4:an och planerna är att utveckla en 200 000 kvadratmeter stor logistikyta där. Säljare är Venturi Fastigheter och med den här affären gör CapMan sitt intåg i logistikutvecklingen. Så här säger Jonathan Bööj, partner på Nordsten Development, i en kommentar till Fastighetsnytt angående förvärvet;

- Logistikparken i Vaggeryd ligger helt i linje med Nordstens affärsmodell, att utveckla och uppföra generiska logistikanläggningar i strategiska lägen. Det finns en fortsatt stor efterfrågan på moderna logistiklokaler på marknaden och i Vaggeryd ser vi en stor fördel i att kunna möta skiftande behov genom att tillhandahålla anläggningar av varierande storlek.

Från Stigamo kan man nå åttio procent av Skandinaviens befolkning inom tjugofyra timmar och detta är något som gör området till ett av landets bästa logistiklägen. Så här säger Johan Thorsell, näringslivschef på Vaggeryds kommun, om beskedet;

- På Vaggeryds kommun ser vi mycket positivt på den här etableringen. Vi har fått ytterligare ett kvitto på vår förmåga att attrahera starka aktörer som skapar arbetstillfällen och affärsmöjligheter såväl i vår kommun som i hela närområdet.

Förvärvet av industritomten sker genom en bolagstransaktion och är villkorad av att detaljplanen vinner laga kraft. Byggproduktionen är tänkt att komma igång under första halvåret av 2024.

Hjälpte informationen dig?

Tack för att du hjälper oss förbättra webbplatsen!

Vad kan vi förbättra?




Senast uppdaterad:

Sidansvarig:

Jennie Svensson