Huvudmeny

Huvudgren:

Näringsliv och arbete

twitter

Kontakt

Ställ en fråga




Publicerad:

Ny etablering: Dachser Sweden bygger nytt på Stigamo

Dachser Sweden stärker sin närvaro med en ny anläggning på Stigamo i Vaggeryds kommun. Med 1600 kvm kontor, 10 000 kvm logistiklager och en 6200 kvm cross dock-terminal blir detta den största platsfilialen i Dachser-koncernen i Norden.

Dachser Sweden är en del av den globala Dachser-koncernen med huvudkontor i Tyskland. Företaget erbjuder en omfattande portfölj av logistik- och transporttjänster över hela världen och har en betydande närvaro på den globala marknaden. Sedan sin etablering på den svenska marknaden 2005 har företaget visat stadig tillväxt och behovet av större lokaler har nu blivit uppenbart.

”Vi bygger för framtiden. Det finns en stor potential för Dachser i Sverige och vi satsar högt. Att bygga nytt är en av pusselbitarna för att vi ska nå dit”, säger Carl-Johan Westas, Branch Manager vid Dachser Swedens filial i Jönköping samt Country Manager Sweden European Logistics.

Sedan 2017 har Dachser Sweden varit verksamt i Jönköpingsregionen och under 2024 planeras verksamheten flyttas till Stigamo i Vaggeryds kommun. Valet av Stigamo och dess närhet till E4:an är strategiskt. Jönköpingsregionen rankades år 2023 som den tredje bästa logistikplatsen i Sverige.

”Vår region är präglad av starkt entreprenörskap med ett stort antal småindustrier. Att en stor logistikleverantör väljer att placera sig i kommunen stärker vår positionering som logistikhubb i Sverige och Norden. Vi välkomnar Dachser till Vaggeryd”, säger Johan Thorsell, Näringslivschef i Vaggeryds kommun.

Det 10 000 kvm stora tredjepartslogistiklagret med en takhöjd på 12 meter kommer att fungera som en central lagerplats för det nordiska nätverket. Nybyggnationen innebär en betydande utvidgning av den befintliga lagerkapaciteten, från 5800 till 11 000 pallplatser.

”Vi växte helt enkelt ur våra gamla lokaler. Nu nästan dubblar vi antalet pallplatser och bygger ihop vårt lager med terminalen, på så sätt optimeras våra processer ytterligare”, säger Fredrik Rånge, Contract Logistics Manager vid filialen i Jönköping.

Dachser

Från vänster: Martin Ishak, Sales Manager Jönköping. René Sidor, Managing Director Nordic. Carl-Johan Westas, Country Manager Sweden European Logistics and Branch Manager Jönköping. Mats Larsson, Operation Manager Jönköping. Fredrik Rånge, Contract Logistics Manager.

Nyheter från vaggeryd.se/naringsliv

Hjälpte informationen dig?

Tack för att du hjälper oss förbättra webbplatsen!

Vad kan vi förbättra?




Senast uppdaterad:

Sidansvarig:

Jennie Svensson