Huvudmeny

Huvudgren:

Näringsliv och arbete

twitter

Kontakt

Ställ en fråga




Publicerad:

Hooks Herrgård hyllades på traditionell Nothindag i Värnamo

Nothindagen i Värnamo, en tradition som hyllar framstående prestationer med fokus på lokalt näringsliv. I år gick deras fina pris till familjeföretaget Hooks Herrgård.

Traditionen av Nothindagen i Värnamo blev återigen en hyllningsdag för framstående prestationer med en speciell uppmärksamhet på det lokala företagslivet. Denna årliga händelse, som ägde rum på Arken i Värnamo, organiserades av stiftelsen Forum Finnveden. Stiftelsens uppdrag är att stödja och främja det regionala näringslivet i Gislaved, Gnosjö, Vaggeryd och Värnamo kommuner.

Årets tema var förändring, och besökarna bjöds på inspirerande föreläsningar av Annika Winsth, chefekonom på Nordea, och den framgångsrika entreprenören Magnus Helgesson. Händelsen leddes av komikern Jan Bylund och musikartisten Jonas Gallneby, en lokal Värnamoson.

En av höjdpunkterna under Nothindagen var utdelningen av Nothinplaketten, ett pris som hyllar minnet av statsmannen och överståthållaren Torsten Nothin, född i Värnamo.

Årets stolta mottagare av Nothinpriset var det väletablerade familjeföretaget Hooks Herrgård. Vid ceremonin var Calle Edberg, Barbro Edberg, Therése Edberg och Ida Thelin från familjen Edberg på plats.

På den klassiska frågan "Hur känns det?" uttryckte Calle Edberg sin glädje till J-nytt:

– Det känns fantastiskt. Ett oväntat pris. Helt underbart.

Hooks Herrgård har varit i familjens ägo sedan 1963, då Sigvard Edberg tog över anläggningen. Barbro och Stefan Edberg tog över ansvaret 1977 och de, i sin tur, har nu lämnat över till sina barn samt även börjat involvera sina barnbarn.

Under åren har anläggningen genomgått flera betydande förändringar med renoveringar och expansionen av golfanläggningen samt skapandet av en spaanläggning. Just spaanläggningen var en framgång då den bidrog till en dubblad omsättning på bara två år.

Stort grattis till utmärkelsen!

Nyheter från vaggeryd.se/naringsliv

Hjälpte informationen dig?

Tack för att du hjälper oss förbättra webbplatsen!

Vad kan vi förbättra?




Senast uppdaterad:

Sidansvarig:

Jennie Svensson