Huvudmeny

Huvudgren:

Näringsliv och arbete

twitter

Kontakt

Ställ en fråga




Publicerad:

Invigning av ultrasnabb elbilsladdning i Skillingaryd

Med avancerade laddstationer för elbilsladdning satsar företaget Nima på att bygga 1250 laddpunkter i Norden fram till 2026. Sverige är deras första arena och nu är stationen i Skillingaryd invigd.

Med laddstationer utrustade med kapacitet upp till 400 kW som kan ladda upp till 30 mil på 15 minuter har det strategiska läget vid E4:an varit avgörande men även det lokala näringslivet i kommunen har varit viktigt och företaget hoppas kunna nå ut till dessa med klimatsmarta laddningslösningar.

Nima beskriver sin resa från start till invigning som positiv och lyfter fram det givande samarbetet med kommunen och lokalinvånarna. De känner sig stolta över att numera vara en del av Vaggeryds näringsliv ochhop pas kunna bidra till en positiv utveckling. Förväntningarna på att bedriva sin verksamhet i kommunen inkluderar förhoppningar om att bli en naturlig partner inom klimatsmarta transporter. Nima öppnar också dörren för samarbeten med företag och organisationer i kommunen för att främja omställningen till eldrivna fordon.

Som en del av det lokala näringslivet hoppas Nima kunna påverka positivt. De ser fram emot att utforska reaktionerna från lokala aktörer på deras laddstation och ser detta som ett steg mot att erbjuda snabb, enkel och klimatsmart laddning till förmånliga priser.

Förutom den pågående satsningen på 150 laddpunkter mellan Skåne och Stockholm inkluderar Nima Skillingarydsstationen som en viktig del av deras expansiva mål att bygga 1250 laddpunkter i Norden. De ser med spänning fram emot hur deras bidrag kommer att forma framtidens fordonsladdning och påverka lokalsamhället på ett positivt sätt.

Invigning, laddstolpar.
Invigning, laddstolpar Götaström.

Marcus Landelin, Johan Thorsell och Niklas Landelin

Mattias Hennius.

Mattias Hennius, NIMA.

Gert Olsson inviger laddstolpar på Götaström.

Kommunstyrelsens ordförande Gert Jonsson premiärladdar.

Nyheter från vaggeryd.se/naringsliv

Hjälpte informationen dig?

Tack för att du hjälper oss förbättra webbplatsen!

Vad kan vi förbättra?




Senast uppdaterad:

Sidansvarig:

Jennie Svensson