Huvudmeny

twitter

Kontakt

Ställ en fråga




Obs! Denna nyhet är ändrad 2023-06-15 men kan vara inaktuell.

Publicerad:

Kenth Williamsson cyklar i mål vid Linneryds badplats

Efterlängtad invigning av gång- och cykelväg

Under tisdagen den 13 juni 2023 invigdes gång- och cykelvägen mellan Skillingaryd och Linnerydsbadet. En gång- och cykelväg som är 4,7 kilometer lång.

Politiker från tekniska nämnden samlades tillsammans med tjänstepersoner från Skillingehus för att inviga den delvis asfalterade gång- och cykelvägen. Cykelturen gick från Skillingehus via Kaffegatan, skjutfältet och ut på väg 846 mot Linneryd. Vid badplatsen i Linneryd fick ordförande i tekniska nämnden Kenth Williamsson (S) äran att ”klippa” invigningsbandet med sin cykel.

Det hölls tal av Kenth Williamsson, teknisk chef Magnus Ljunggren, samt PO Toftgård som representerade Tofteryds bygdeförening. Elever från Tofthagaskolan bjöd på sommarsånger. Vi har frågat några av cyklisterna hur de känner efter att ha cyklat på den nya cykelvägen.

- Det kändes jättefint och tryggt att cykla på en riktigt fin väg. Det var en härlig cykeltur. Extra kul idag eftersom jag var med och biföll förslaget 2008 och att få cykla i mål idag säger Kenth Williamsson (S), ordförande tekniska nämnden.

- Det kändes trivsamt, smidigt och lättcyklat. Känslan är speciell eftersom jag har varit med på huvuddelen av planeringen sedan 2010, säger Magnus Ljunggren, teknisk chef.

Tofteryds bygdeförenings representant PO Toftgård är glad för att barnen och ungdomarna har drivit på frågan och gjort cykelvägen till Linneryd möjlig.

- Det känns jättebra, säger en leendes PO Toftgård.

"Målgången". Kenth Williamsson cyklar igenom bandet och förklarade gång- och cykelvägen för invigd.

Följ med på en snabbversion av resan när tekniska nämnden tillsammans med tjänstepersoner cyklar på gång- pch cykelvägen mellan Skillingaryd och Linnerydsbadet för första gången.

Planeringen tog sin början efter ett medborgarförslag

Planeringen av cykelvägen tog sin början efter att ett medborgarförslag kommit in hösten 2007 från ungdomsrådet som bestod av elever från olika delar av kommunen. 2008 fattades beslutet att genomföra projektet, som delvis finansierades genom LEADER-bidrag. Femton år med utredningar, förstudier och förhandlingar, bland annat vad gäller kostnader, naturvärden, förhandlingar med försvaret, möten med markägare, förhandling med Fortifikationsverket, revidering av ritningar, avtal med Trafikverket och arkeologiska undersökningar med mera. Dagen kom till slut. Nu har vi äntligen fått uppleva invigningen av denna efterlängtade cykelväg. Tack vare ett medborgarförslag.

Faktaruta:

  • Startskott: Medborgarförslag oktober 2007.
  • Bifall: Maj 2008.
  • Byggnation: Hösten 2022.
  • Totalkostnaden för kommunen att bygga GC-vägen blir ca 10,5 Mkr. Detta inklusive utbyggnad av första etappen, väg 806 till badplatsen som delfinansierats med LEADER-bidrag. I kostnaden ingår blandannat projektering, marklösen, arkeologiska utredningar, byggnation.
Hjälpte informationen dig?

Tack för att du hjälper oss förbättra webbplatsen!

Vad kan vi förbättra?




Senast uppdaterad:

Sidansvarig:

Christin Henryd