Huvudmeny

Huvudgren:

Utbildning och barnomsorg

twitter

Kontakt

Ställ en fråga




Publicerad:

Per-Erik Lorentzon och David Norrfjärd klipper bandet.

Skolchef Per-Erik Lorentzon och kultur- och fritidschef David Norrfjärd klipper invigningsbandet. Rektor Peter Hansson i bakgrunden bjöd in till Öppet Hus.

Fenix 2 i Vaggeryd är återinvigt

19 september klipptes band i Fenix 2 och huset är nu återigen invigt och fyllt med verksamhet inom både kultur och utbildning.

19 september klockan 18:00 var det dags för återinvigningen av lokalerna i Fenix 2 i Vaggeryd. Skolans personal hälsade inbjudna och allmänheten välkommen till Öppet hus i det nyrenoverade huset. Kultur- och fritidschef David Norrfjärd klippte bandet tillsammans med skolchef Per-Erik Lorentzon.

- Under tiden för renoveringen har vi haft en pandemi, ett krig i Europa och vi lever i en oviss och föränderlig värld. I en föränderlig tid är det fint att ha något beständigt och tryggt att hålla fast vid och utgå ifrån. Det som det här huset står för, utbildning och kultur, är beständiga värden och viktiga fundament för hur vi vill forma vår samtid och vår framtid, det är med glädje och tillförsikt som vi återinviger Fenix 2, säger kultur- och fritidschef David Norrfjärd.

Per-Erik Lorentzon är skolchef i Vaggeryds kommun och var med redan när huset precis var färdigbyggt, då som gymnasieschef på Fenix. Huset var tänkt för gymnasiets yrkesprogram och att kultur och kunskap skulle samlas i samma hus. Fenix fick då namnet kultur- och kunskapscentrum. Nu har Fenix 2 lokaler och utbildningar som är väl anpassade efter vad branschen eftersöker.

- Huset är nu fyllt med yrkesprogram: el- och energi, byggprogrammet, vård- och omsorgsprogrammets praktiska ytor samt SFI, kombinationsutbildingar och särskild utbildning för vuxna, Lärvux. Jag är stolt över att vi nu återinviger huset, säger Per-Erik Lorentzon.

Efter invigningen bjöds på förfriskningar och möjlighet till rundvandring.

Vård- och omsorgsprogrammet.

Vård- och omsorgsprogrammets lokaler för praktiska moment.

Lärvux.

Särskild utbildning för vuxna, Lärvux.

El- och energiprogrammet.

Kulturskolan.

Nyrenoverade ytskikt i Kulturskolans korridor.

Hjälpte informationen dig?

Tack för att du hjälper oss förbättra webbplatsen!

Vad kan vi förbättra?




Senast uppdaterad:

Sidansvarig:

Johan Lundell