Huvudmeny

Porträttbild på Reshat

Jobba i Vaggeryd

twitter

Det bästa med mitt jobb är mötet med människorna

Hanna jobbar som musiklärare på Fågelforsskolan. Hon har lyckats med konststycket att kombinera sitt favoritintresse med sitt yrke. Nu vill hon sprida vidare kunskapen som hon själv haft sådan glädje av.

Vad är det bästa med ditt jobb?

Det bästa med mitt jobb är mötet med människorna. Jag älskar möjligheten att få att lära känna, guida och utveckla eleverna. Stämningen På Fågelfors är mycket god, vi har roligt tillsammans och jag känner mig uppskattad av både elever och kollegor - varje dag.

En anledning till att Hanna trivs så bra med att jobba i kommunen beror på människorna. Elevmaterialet på Fågelforsskolan är omväxlande och man får möta väldigt många spännande människor här berättar hon. Några gånger i veckan deltar Hanna i så kallade pedagogiska luncher. Där får hon chansen att lära känna sina elever utanför klassrummet, och prata om annat än cymbaler och ackord.

Varför är ditt jobb viktigt?

Mitt jobb är viktigt för att det ger människor en start i livet, olika ämnen påverkar elever på olika sätt men läraryrket ger ungdomar en bättre chans att lyckas väl i framtiden.

Jag skulle rekommendera mitt jobb för det är spännande, lärorikt och omväxlande.


Ämnesdidaktiskt kollegium

I Vaggeryds kommun arbetar alla skolor med ÄDK (ämnesdidaktiskt kollegium). Det innebär att man i lärgrupper, tillsammans med lärledare, söker efter kritiska aspekter för att hitta kärnan till vad elever upplever som svårigheter och utifrån det förbättra undervisningen.


Publicerad: