Huvudmeny

Porträttbild på Reshat

Jobba i Vaggeryd

twitter

Man har chansen att göra skillnad varje dag

Karin Ekwurtzel verkar och trivs i rollen som lågstadielärare på Fågelforsskolan i Skillingaryd. Hon har chansen att göra skillnad varje dag på sin arbetsplats.

Vad är det bästa med att jobba i Vaggeryds kommun?

Det bästa med att jobba i Vaggeryds kommun är att det finns så många härliga kollegor med en hög kompetensnivå. Vi har dessutom ett förhållningssätt som innebär att vi sätter eleven och elevens lärande i centrum. Vi hjälper och stöttar varandra och det finns en stor vilja och möjlighet att få utvecklas i sin yrkesroll här.

Varför jobbar du som lärare?

Karin berättar att hon älskar att undervisa och se sina elever få växa och utvecklas. Hon förklarar också att på hennes arbetsplats är den ena dagen aldrig den andra lik.

- I mitt yrke arbetar vi med barn och det händer väldigt mycket spännande saker varje dag. Det är också charmen med yrket. Vi har våra planeringar och långsiktiga mål att förhålla oss till men det händer väldigt mycket spontana och roliga saker på vägen. Läraryrket passar mig bra eftersom jag gillar att få planera, utföra och utvärdera undervisningen och sedan kunna bearbeta och förbättra undervisningen så elevernas lärande kan bli så bra som möjligt.

En viktig egenskap hos lärare är att kunna möta människor på olika sätt och skapa goda relationer. Man får även väldigt mycket tillbaka av eleverna, säger Karin.

Jag rekommenderar mitt yrke till dig som gillar att se andra växa och utvecklas, då är det här ett härligt yrke. Man har chansen att göra skillnad varje dag och det är otroligt meningsfullt.

Här kan du läsa mer om Fågelforsskolans förhållningssätt utifrån skolverket.

Publicerad: