Huvudmeny

Nyhetsarkiv

Nyheter i kronologisk ordning från alla kommunens arkiv.

 1. Prenumerera på nyheter
RSS
 • 2019-04-23 Kommun och politik

  Eldningsförbud i Vaggeryds kommun

  Från och med onsdagen den 24 april 2019 gäller eldningsförbud i samtliga kommuner i Jönköpings län. Beslutet har tagits av kommunerna i samråd med Länsstyrelsen. Anledning är den stora brandrisken i skog och mark. Beslutet om eldningsförbud gäller fram till att annat beslut fattas.
 • 2019-04-18 Kommun och politik

  Vuxenvandrarna gör skillnad

  Från och med påskhelgen och fram till november är vuxenvandrarna ute och träffar ungdomar mellan kl 20.30 och 01.00 på fredagar och lördagar. Vuxenvandrarna kommer från föreningar i kommunen.
 • 2019-04-18 Bygga, bo och miljö

  Lek och motion i fokus när arbetet med vattennära mötesplatser fortsätter

  Efter påsk börjar vi bygga en plats för spontanidrott och lek vid Lagan på Södra park. Strömfallet blir ett ställe för både barn och vuxna och är en del av det pågående arbetet med vattennära mötesplatser utmed Lagan. I samband med detta gör vi även iordning ängsmark som ska gynna insekter i området. 
 • 2019-04-17 Kommun och politik

  Mycket hög risk för gräsbränder i påsk

  Den senaste tidens torra väderlek har gjort att det just nu är mycket hög risk för gräs och markbränder i Jönköpings län. Räddningstjänsterna uppmanar till att avstå att elda om det blåser.
 • 2019-04-16 Bygga, bo och miljö

  Kortare handläggningstider med digitaliserat arbetssätt

  Från och med våren 2019 arbetar miljöhandläggarna på miljö- och byggförvaltningen med tillsynskort. Ett arbetssätt som har lett till förkortade handläggningstider och tydligare kommunikation.
 • 2019-04-16 Kommun och politik

  Kommunens öppettider i påsk

  Under påskhelgen kommer kommunens telefonväxel, bibliotek, återvinningscentral och simhallar att ha förändrade öppettider. De ändrade tiderna ser du här nedan. Om inget annat anges gäller ordinarie öppettider.
 • 2019-04-16

  Nominera årets kvinnliga idrottspristagare innan 10 maj

  Fram till den 10 maj kan din idrottsförening nominera en ung kvinna i Vaggeryd till årets idrottspris. Är det någon du känner – eller är det kanske du?
 • 2019-04-12 Bygga, bo och miljö

  Fullbokade tomter på Västra strand

  Västra strands tomter är nu fullbokade. I höst siktar kommunen på att släppa fler tomter på Götarps hage och på södra delen av Västra strand.
 • 2019-04-12 Kommun och politik,Göra skillnad,Uppleva och göra

  Sök pengar till ungdomsprojekt redan idag!

  Är du ungdom och vill dra igång ett kulturprojekt? Nu kan du söka ekonomiskt bidrag av kommunen för att få din projektidé att bli till verklighet.
 • 2019-04-11

  Bygglov i topp i mätning av kommunens myndighetsservice

  Vaggeryds kommun har fått sitt första resultat i servicemätningen SKL Öppna jämförelser Insikt som visar att företagare ger bra betyg till kommunens myndighetsservice 2018. Bygglov får mycket höga resultat inom alla områden.
 • 2019-04-08 Uppleva och göra

  Så funkar Leader i praktiken

  Följ med leaderbussen genom Västra Småland för att besöka olika projekt som visar vad du kan åstadkomma i din del av EU med hjälp av lokala krafter i kombination med EU-pengar.
 • 2019-04-05

  Mot nya mål för Vaggeryds kommun

  Den 1 april samlades över 100 personer på Fenix gymnasium för att ge sin bild av hur visionen för Vaggeryds kommun ska uppnås. Det som kom fram under dagen ska användas som underlag till nya övergripande mål för kommunen som ska hålla över lång tid.
 • 2019-04-05

  Hjortsjöskolan får högsta betyg av skolinspektionen

  Skolinspektionen har i sin kvalitetsgranskning gett Hjortsjöskolan F-6 i Vaggeryds kommun högsta betyg. I granskningen har Skolinspektionen bedömt kvaliteten på skolornas arbete inom fyra områden. Hjortsjöskolan fick högsta betyg inom alla granskade områden.
 • 2019-04-04 Kommun och politik

  Näringslivschef lämnar Vaggeryd

  Patrik Kinnbom, Vaggeryds Näringslivsråds näringslivschef, har sagt upp sig från sitt uppdrag. Han kommer att gå vidare till en ny tjänst på Region Jönköping som chef för innovation och företagande.
 • 2019-04-02 Näringsliv och arbete

  Ansök om feriepraktik i sommar

  Du som är 17 eller 18 år i år kan ansöka om feriepraktik som kommunen anordnar under fyra veckor i sommar. Sista ansökningsdag är den 5 maj.

Här ger vi plats för att göra skillnad

En plats för möjligheter formad med tanke och omtanke. Där lusten är vår drivkraft och där glädjen smittar.

En plats med stark tradition för gränslöst skapande. Där gemensam vilja och kunskap får livet att lyfta och idéer att bli verklighet.

En plats i rörelse som bygger på mångfald och hållbarhet. Där allt är nära och alla har betydelse.

Läs mer om vår vision