Huvudmeny

Nyhetsarkiv

Nyheter i kronologisk ordning från alla kommunens arkiv.

 1. Prenumerera på nyheter
RSS
 • 2020-03-27 Uppleva och göra

  Förbud mot allmänna sammankomster eller offentliga tillställningar med fler än 50 deltagare

  Den 27 mars fattade regeringen beslut om förbud mot att hålla allmänna sammankomster och offentliga tillställningar med fler än 50 personer. Beslutet träder i kraft på söndag den 29 mars.
 • 2020-03-27 Kommun och politik

  Värdebevis till kommunens medarbetare stöttar lokala företag

  Det nuvarande läget med nya coronaviruset påverkar de lokala företagen i Vaggeryds kommun. Medarbetare i Vaggeryds kommun får därför värdebevis till värde av 300 kr att använda för att handla lokalt och på så sätt mildra de negativa effekterna som drabbat företag till följd av coronaviruset.
 • 2020-03-25 Trafik och gator

  Gatusopningen är igång

  Tekniska kontoret har påbörjat den maskinella gatusopningen i de centrala delarna av Vaggeryd och Skillingaryd. Gång- och cykelvägar samt genomfartsleder är prioriterade.
 • 2020-03-24 Näringsliv och arbete

  Enkät för företag under covid-19

  Vi vill skapa en lägesbild av hur situationen med coronaviruset påverkar företagen i Vaggeryds kommun. Därför släpper vi nu en enkät där du och ditt företag kan bidra med värdefull information.
 • 2020-03-24 Utbildning och barnomsorg

  Vårens nationella prov ställs in

  Skolverket meddelade under måndagen att alla nationella prov i grund- och gymnasieskola ställs in under våren med anledning av coronapandemin.
 • 2020-03-23 Omsorg och hjälp

  Besöksförbud på vård- och omsorgsboenden

  Från och med idag, måndag den 23 mars, införs besöksförbud på kommunens särskilda boenden inklusive korttidsboenden. Beslutet är en ren försiktighetsåtgärd med anledning av samhällsutvecklingen av det nya coronaviruset covid-19. Besöksförbudet gäller tills vidare men kommer att omprövas regelbundet.
 • 2020-03-23 Näringsliv och arbete

  Stödåtgärder till näringslivet

  Det nuvarande läget med nya coronaviruset påverkar näringslivet i Vaggeryds kommun. Därför har kommunen nu infört ett antal åtgärder för att stötta företag och företagare där det finns behov. I första läget handlar det om stöd för att stärka företagens likviditet.
 • 2020-03-20 Kommun och politik

  Behöver du hjälp, eller vill du hjälpa till? Så här gör du

  Behöver du hjälp – eller vill du kanske hjälpa? Här finns information om hur du kan göra skillnad.
 • 2020-03-20 Utbildning och barnomsorg

  Vårdnadshavare - information 20 mars

  Situationen i vårt land är i dagsläget extraordinär och barn- och utbildningsförvaltningen jobbar kontinuerligt med att planera för hur vi kan bedriva barnomsorg och skola på ett så bra sätt som möjligt under rådande förutsättningar. Detta gäller även rektorer, lärare och annan skolpersonal – alla vill vi skapa så goda förutsättningar som möjligt för kommunens barn och elever.
 • 2020-03-20 Näringsliv och arbete

  Sök sommarjobb 2020

  Vi söker dig som vill ha en bra start i arbetslivet eller kanske känner du att det är dags att testa något nytt?
 • 2020-03-19 Kommun och politik

  Ring bara 1177 om det verkligen behövs

  Belastningen på 1177 är nu mycket hög - därför är det viktigt att du som har frågor om coronaviruset och covid-19 i första hand söker svar på 1177.se eller ringer 113 13.
 • 2020-03-18 Uppleva och göra

  Kulturhelgen 28-29 mars är inställd

  Kulturhelgen 2020 kommer inte att genomföras helgen 28-29 mars, arrangemanget flyttas till hösten.
 • 2020-03-17 Utbildning och barnomsorg

  Vårdnadshavare – här är dagsläget i skolan

  För att begränsa smittspridning av coronaviruset covid19 har olika insatser gjorts i skolorna i kommunen. Dessa kan du läsa om här.Kom ihåg, om ditt barn uppvisar tecken på förkylning, även lindriga symptom – då ska barnet stanna hemma!
 • 2020-03-17 Kommun och politik

  Tradition av att hjälpa varandra och ställa upp

  De åtgärder som har vidtagits för att minska smittspridningen av coronaviruset påverkar vardagslivet för alla som bor, lever och verkar i Vaggeryds kommun. Så här arbetar Vaggeryds kommun för att se till att samhällsviktig verksamhet fungerar.
 • 2020-03-17 Utbildning och barnomsorg

  Fjärrundervisning införs på gymnasieskolan Fenix

  Vaggeryds kommun följer regeringens rekommendation från tisdagens presskonferens klockan 9:50, med uppmaning från regeringen om distansutbildning i gymnasieskolorna i landet.Från och med onsdag morgon den 18 mars kommer därför distansutbildning att gälla på Fenix gymnasieskola, SFI och vuxenutbildning.
 • 2020-03-14 Uppleva och göra

  Information till arrangörer av evenemang

  Folkhälsomyndigheten har tagit fram information och underlag till arrangörer av evenemang för färre än 500 personer. Bland annat finns en checklista med saker att tänka på för att minska risken att covid-19 sprids.
 • 2020-03-13 Utbildning och barnomsorg

  Skolorna i kommunen

  Aktuell information om skolorna i Vaggeryds kommun angående coronaviruset och sjukdomen covid-19.
 • 2020-03-12 Omsorg och hjälp

  Stängning av äldreomsorgens offentliga restauranger

  Vi följer Folkhälsomyndighetens rekommendationer och för att minimera risken att få in coronasmittan på våra vård- och omsorgsboenden har beslut tagits att stänga våra restauranger för externa matgäster.
 • 2020-03-11 Kommun och politik

  Information med anledning av coronaviruset covid-19

  Vaggeryds kommun följer noggrant händelseutvecklingen av coronaviruset covid-19 och samverkar med andra aktörer i regionen.
 • 2020-03-10 Utbildning och barnomsorg

  Utbytesresor flyttas fram

  Vårens planerade utlandsresor flyttas fram eller ställs in på grund av oron kring det nya coronaviruset.
 • 2020-03-09 Bygga, bo och miljö

  Var med och håll Vaggeryds kommun rent

  Skräpplockardagarna är en årlig nationell manifestation mot nedskräpning som innebär att barn, ungdomar och vuxna plockar skräp i sitt närområde. Barnen kan då också lära sig vad som händer med skräp i naturen och varför det är viktigt att kasta det i soptunnan.
 • 2020-03-02 Kommun och politik

  Information med anledning av coronaviruset, covid-19

  Vaggeryds kommun följer utvecklingen gällande nya coronaviruset, covid-19. Vi arbetar aktivt med frågan och har upprättat en arbetsgrupp och har beredskap att förstärka arbetet om det behövs.
 • 2020-03-01 Näringsliv och arbete

  Möbelhistorien i Vaggeryds kommun

  Vaggeryds kommun har en lång historia av stark industri och invånare med entreprenörskap i blodet. Här har vi formats av vad den karga naturen hade att erbjuda och av våra förutsättningar med närhet till järnvägen och en lång tradition av gränslöst skapande.

Här ger vi plats för att göra skillnad

En plats för möjligheter formad med tanke och omtanke. Där lusten är vår drivkraft och där glädjen smittar.

En plats med stark tradition för gränslöst skapande. Där gemensam vilja och kunskap får livet att lyfta och idéer att bli verklighet.

En plats i rörelse som bygger på mångfald och hållbarhet. Där allt är nära och alla har betydelse.

Läs mer om vår vision