Huvudmeny

Nyhetsarkiv

Nyheter i kronologisk ordning från alla kommunens arkiv.

 1. Prenumerera på nyheter
RSS
 • Näringsliv och arbete

  Upphandlingsdialog och anbudsskola lockade företagare

  Vaggeryds kommun bjöd igår in till en Upphandlingsdialog och anbudsskola, där företagare fick lyssna på hur upphandlingar går till och testa på skarpt att söka till en upphandling.
 • Kommun och politik

  Vi alla behöver spara energi

  Vaggeryds kommun som koncern ska bidra till att minska energiförbrukningen. Kommunalråden Gert Jonsson (M) och Kenth Williamsson (S) ger i ett kommunalrådsinitiativ uppdrag till kommundirektören att arbeta med frågan och återrapportera till politiken.
 • Göra skillnad

  Nominera dina kandidater till årets priser

  Nu har du chansen att nominera en eller flera personer till årets priser; byggnadsvårdspriset, idrottsliga prestationer, kulturpriset, miljövårdspriset, Sophie Sagers jämställdhetsutmärkelse och Tillgänglighetspriset.
 • Näringsliv och arbete

  Krisstöd till jordbruksföretagare senast 20 september

  Kom ihåg att söka krisstödet senast 20 september, du som är verksam inom animaliesektorn i jordbruket, växthusföretag och yrkesfiskare. Du kan få stöd om du har haft ekonomisk påverkan på din verksamhet till följd av det försämrade omvärldsläget.
 • Uppleva och göra

  Vaggeryds bibliotek slutkandidat till Årets bibliotek 2022

  Biblioteket i Vaggeryd har efter juryns besök i Vaggeryd för ett par veckor sedan nu gått vidare och är ett av tre bibliotek som har möjlighet att ta emot utmärkelsen Årets bibliotek 2022. Nu kan alla vara med och rösta på slutkandidaterna.
 • Trafik och gator

  Busshållplatser vid Götafors i Vaggeryd flyttas tillfälligt

  På grund av ombyggnation behöver vi under vecka 38-40 tillfälligt stänga av busshållplatserna på Jönköpinsvägen, Götafors, i Vaggeryd. Under tiden upprättar vi tillfälliga hållplatser i närheten.
 • Bygga, bo och miljö

  Vattenskada i nybyggnation av Sörgårdsskolan

  Lördagen 10 september upptäcktes en omfattande vattenskada i nybyggnationen av Sörgårdsskolan i Skillingaryd.
 • Näringsliv och arbete

  Upphandlingsdialog med anbudsskola 19/9

  Hur fungerar upphandlingar, och vad har Vaggeryds kommun för upphandlingar på gång framöver? Tamara Modric och Sabina Music, upphandlare på Vaggeryds kommun, bjuder in till en dialog den 19 september som är riktad till företag som är intresserade av att delta i kommunens upphandlingar och undrar hur man ska gå tillväga. Deltagandet är kostnadsfritt men anmälan krävs, senast 16 september.
 • Näringsliv och arbete

  Ny etablering: SMT Sweden och gruvmaskiner i showroom

  SMT Sweden, som säljer entreprenadmaskiner och gruvmaskiner, etablerar sig på travbaneområdet i Vaggeryds kommun. ”Vi bygger ett showroom och verkstad på bra läge”, säger Torbjörn Håkansson.
 • Kommun och politik

  Valskola för daglig verksamhet

  Bibliotekets valskola för Knuten daglig verksamhet i Vaggeryd. I måndags eftermiddag fick alla som ville prova att rösta på Knuten i Vaggeryd.
 • Uppleva och göra

  Anmälan till höstens simskola och vattengymnastik

  Onsdagen 31 augusti kl. 10:00 öppnar webbanmälan till höstens grupper i simhallarna i Vaggeryd och Skillingaryd. Grupperna startar vecka 38 2022.
 • Bygga, bo och miljö

  Bygglovssystemet Mittbygge slutar att fungera

  Från och med idag, den 1 september, kan du inte längre göra bygglovsansökningar via portalen Mittbygge. Du som redan har ett pågående ärende i Mittbygge kan fortfarande logga in och komplettera det.