Huvudmeny

Nyhetsarkiv

Nyheter i kronologisk ordning från alla kommunens arkiv.

 1. Prenumerera på nyheter
RSS
 • Bygga, bo och miljö

  Var tvättar du din bil?

  Bilar som tvättas på gatan eller garageuppfarten förstör vår vattenmiljö. Titta gärna på någon av filmerna kring biltvätt.
 • Bygga, bo och miljö

  Vaggeryds kommun erbjuder betesmark att hyra vid Götarps hage i Vaggeryd

  Vaggeryds kommun erbjuder nu djurhållare möjlighet att arrendera 3 hektar mark för skogsbete och 8 hektar mark för bete vid Götarps hage i Vaggeryd. Marken passar lämpligtvis för djur som får, getter eller kor. Med hänsyn till allergier finns det inte möjlighet att ha hästar på området.
 • Kommun och politik

  Vaggeryds befolkning växer mest i länet

  I veckan publicerade SCB färska befolkningssiffror för 2020 för kommuner runt om i landet. Bilden är tydlig: befolkningen växer på många håll. Även i Vaggeryds kommun har folkmängden ökat.
 • Utbildning och barnomsorg

  Regler om karantän och testning efter hemkomst från utlandet

  Information till vårdnadshavare från Barn och utbildningsförvaltningen.
 • Kommun och politik

  Vuxenvandring – tillsammans gör vi skillnad

  Föreningar i Vaggeryds kommun kan vuxenvandra i Vaggeryd och Skillingaryd och på så sätt göra skillnad och samtidigt intjäna arvode till sin förening.
 • Kommun och politik

  Covid-19 – aktuell lägesbild från kommunens verksamheter 19 feb

  Aktuell lägesbild vecka 7. Läget är fortfarande allvarligt - tack för att du fortsätter att skydda dig själv och andra från smitta!
 • Kommun och politik

  Vaggeryds kommun är finalist i tävlingen Miljöstrategipriset 2021

  Vaggeryds kommun har med sitt arbete med att minska matsvinnet utsetts till en av finalisterna i tävlingen Miljöstrategipriset som anordnas av Miljö & utveckling.
 • Näringsliv och arbete

  Regeringsförslag – förläng stöd till enskilda näringsidkare och lokalhyresvärdar

  Regeringen har föreslagit att förlänga omsättningsstödet för enskilda näringsidkare med omsättningstapp, samt stödet till lokalhyresvärdar med sänkta hyror.
 • Uppleva och göra

  Ansök om musikstipendium

  Ella och Ingeborg Jonsson musikutbildningsfond är en fond som har till syftet att främja högre musikalisk utbildning, vilket avser eftergymnasiala studier och kan sökas av ungdomar från Vaggeryds kommun.
 • Näringsliv och arbete

  Ett tjugotal svarade om läget i handel och service

  Under januari månad genomförde Vaggeryds kommun och Handelsföreningen en undersökning riktad till företag inom handel, service och besöksnäring. Ett tjugotal näringsidkare svarade på enkäten vilket ger en bild av hur covid-19 har påverkat näringsverksamheterna under året.
 • Näringsliv och arbete

  En ny slags näringslivsfrukost den 12 mars

  Du som har företag kan passa på att träffa andra företagare över frukosten, kl. 08.00 den 12 mars. Då anordnar nämligen Vaggeryds kommun en kvart där ett lokalt företag berättar om sin verksamhet, åtföljt av en kvart digitalt frukostmingel.
 • Kommun och politik

  Tillträdesförbud Skillingaryds skjutfält

  Under flera hundra år har Skillingaryds skjutfält varit en militär övningsplats. Idag är skjutfältet övningsplats och i samband med övningarna är det förbjudet att vistas på hela eller delar av skjutfältet.
 • Omsorg och hjälp

  Bråda dagar för vaccinationsteamen

  Vaccinationsarbetet pågår för fullt. Personer i kommunens omsorg vaccineras i den takt som vaccin levereras till kommunen.
 • Uppleva och göra

  Uppdaterade riktlinjer inom kultur- och fritidsområdet

  Regeringens besked om nationella riktlinjer den 4 februari innebär att även gymnasieungdomar kan återuppta kultur- och fritidsaktiviteter.
 • Bygga, bo och miljö

  Sönderfrusen ledning trolig orsak till vattenläcka i Skillingaryd

  Under torsdag kväll upptäcktes en akut vattenläcka runt Åkersvägen i Skillingaryd. Omfattningen var till en början okänd och tekniska kontorets personal misstänkte att flera fastigheter kunde bli utan vatten. Läckan har nu visat sig ha en begränsad omfattning då det endast är två fastigheter som är drabbade. 
 • Uppleva och göra

  Sportlov i Vaggeryds kommun

  Knarriga snöpromenader, frostiga pulkaåk och rykande varm choklad kan du njuta av även under ett annorlunda sportlov. För vila och återhämtning från vardagen finns naturen precis runt hörnet och erbjuder tystnaden som balsam för själen.
 • Kommun och politik

  Kronprinsessparet i webbmöte med Vaggeryds kommun

  Idag, onsdag den 10 februari, hade Kronprinsessan Victoria och Prins Daniel ett digitalt möte med kommunstyrelsens ordförande Gert Jonsson. Det blev ett samtal om situationen för kommunen, näringslivet och föreningslivet under pandemin, men också om kommunens utveckling.
 • Uppleva och göra

  Sportlov med öppna ungdomsverksamheten

  Under sportlovet kan du testa luftgevärsskytte, vandra, spela bowling, åka pulka och skidor med öppna ungdomsverksamheten. Aktiviteterna genomförs med begränsat antal deltagare.
 • Näringsliv och arbete

  Besöksnäringen i Vaggeryds kommun träffas 1 mars

  Måndag 1 mars, kl. 08:00-9:30 träffas företagare som jobbar inom turismen i Vaggeryds kommun över ett digitalt möte för att diskutera sommaren vi har framför oss.
 • Kommun och politik

  Covid-19 – aktuell lägesbild från kommunens verksamheter 5 feb

  Aktuell lägesbild vecka 5. Läget är fortfarande allvarligt - tack för att du fortsätter att skydda dig själv och andra från smitta!
 • Omsorg och hjälp

  Granskning av särskilda boenden under pandemins första fas

  Tisdagen 2 februari presenterade IVO den tillsyn de har gjort av hanteringen av pandemin på särskilda boenden.
 • Kommun och politik

  Föräldraskola om narkotika

  Områdespolisen för Vaggeryds kommun tipsar om en Föräldraskola om narkotika i ett utskick till tonårsföräldrar.
 • Näringsliv och arbete

  Hur har covid-19 påverkat ditt företag i handel, service eller besöksnäring?

  Vi på näringslivsfunktionen Vaggeryds kommun är intresserade av hur det har gått för handel, service och besöksnäring under förra året, jämfört med normala år.