Huvudmeny

Nyhetsarkiv

Nyheter i kronologisk ordning från alla kommunens arkiv.

 1. Prenumerera på nyheter
RSS
 • Kommun och politik

  Mätning av kommunens service

  Vi gör regelbundet undersökningar av hur de som haft kontakt med kommunen uppfattar kontakterna, med syfte att fånga upp synpunkter och möjliga förbättringsområden.
 • Uppleva och göra

  Hej sommar! Här är årets turistvärdar och InfoPoints!

  På flera platser i Vaggeryds kommun kan du få personlig hjälp med att hitta smultronställen eller aktiviteter. Här presenterar vi årets InfoPoints 2022!
 • Bygga, bo och miljö

  Nu bekämpar vi jättebalsamin

  Jättebalsamin är en invasiv och främmande växtart som är förbjuden att importera, sälja, odla, transportera, använda, byta och sätta ut i naturen. Den kan bli upp till 2.5 meter hög och blommar i juni-juli med stora vita eller rosa blommor. Under sommaren ska arbetsmarknadsenheten på Vaggeryds kommun genomföra bekämpningsinsatser på tre kommunal platser där jättebalsamin växer.
 • Uppleva och göra

  Ta musikcafébussen till Gummifabriken

  Nu när restriktionerna från pademin är över är det dags igen för att njuta av kultur och musik. Erbjudandet från år 2020 är tillbaka och Vaggeryds kommun erbjuder dig som kommuninvånare möjligheten att njuta av konserter i Värnamo, Gummifabriken. Musikcafébussen tar dig enkelt och smidigt till och från konserterna och kostar dig inget extra.
 • Göra skillnad,Uppleva och göra,Omsorg och hjälp

  Fri entré till simhallarna för alla som beviljats LSS-insats

  Vaggeryds kommun inför fritt bad för personer med LSS-insatser på kommunens simhallar under ordinarie öppettider.
 • Göra skillnad

  Nominera dina kandidater till årets priser

  Nu har du chansen att nominera en eller flera personer till årets priser; byggnadsvårdspriset, idrottsliga prestationer, kulturpriset, miljövårdspriset, Sophie Sagers jämställdhetsutmärkelse och Tillgänglighetspriset.
 • Bygga, bo och miljö

  Vi stänger av vattnet i delar av Vaggeryd

  På grund av ledningsarbete kommer vattnet att stängas av under tisdagen den 21 juni mellan klockan 09:30-13:00 på Strandvägen, Furugatan, Folkparksgatan, Ringvägen 2 och 5, Korpgatan 8 och 10 samt på Jönköpingsvägen 38, 41-45, 47, 51 och 53 i Vaggeryd.
 • Trafik och gator

  Vi bygger om parkeringarna och gatan bakom kommunhuset i Skillingaryd

  För att förbättra trafiksäkerheten samt framkomligheten kommer tekniska kontoret att bygga om de allmänna parkeringarna samt gatan bakom kommunhuset Skillingehus. Arbetet kommer att pågå under veckorna 26-29. Det innebär att vi kommer att stänga av samtliga parkeringar och del av Ljungberghsgatan från Artillerigatan till vårdcentralen. Därför ber vi alla fordonsägare som parkerar inom området att senast 2022-06-24 flytta på sina fordon.
 • Uppleva och göra

  Sök evenemangsstöd av Region Jönköpings län

  Sök upp till 150 000 kronor för ditt evenemang. Stödet är avsett för tillfälliga större nationella och internationella evenemang i Jönköpings län såsom festivaler, konferenser och tävlingar. Evenemanget ska ge effekter för länet som bidrar till den regionala utvecklingsstrategins innehåll och mål.
 • Kommun och politik

  Förslag till ny översiktsplan ute på samråd

  Från och med 10 juni är ett förslag till kommunens nya översiktsplan ute på samråd. Du kan ta del av översiktsplanen på kommunens samtliga bibliotek, via kommunens webbplats samt i teaterfoajén i Skillingehus.
 • Uppleva och göra

  800.000 kr till kommunens bibliotek

  Biblioteken i Vaggeryds kommun har fått stor utdelning av Kulturrådets medel för Stärkta bibliotek. Näst mest av länets kommuner.
 • Göra skillnad

  Högtidstal Nationaldagen 2022

  Årets nationaldagstal av Rolf Fredriksson tar oss genom Sveriges och Vaggeryds kommuns tidevarv till dagens epokskifte med uppmaningen - "Vi ska samlas kring det vi gemensamt uppskattar mest med Sverige".
 • Näringsliv och arbete

  Förbättrat företagsklimat i kommunen

  Kommunens företagare upplever att företagsklimatet har blivit bättre enligt Svenskt Näringslivs årliga undersökning. Även i SKR Insikts rapport når Vaggeryds kommun ett bra resultat.