Huvudmeny

Nyhetsarkiv

Nyheter i kronologisk ordning från alla kommunens arkiv.

 1. Prenumerera på nyheter
RSS
 • Uppleva och göra

  Cykla på pumptrackbana på Grönelund

  För ungefär ett år sedan började cykelsektionen i Skillingaryds Frisksportsklubb att fundera på en pumptrackbana, en teknikbana för cykling. Nu är första etappen av banan byggd. Snart väntar invigning.
 • Uppleva och göra

  Anmälan till Sommarsimskola 2021

  Anmälan öppnar onsdagen den 19/5 klockan 10.00. Vi planerar att genomföra sommarsimskola som vanligt fast med några ändringar på grund av covid-19.
 • Kommun och politik

  Covid-19 – aktuell lägesbild från kommunens verksamheter 14 maj

  Aktuell lägesbild vecka 19. Veckans regionala lägesbild visar att smittspridningen fortfarande är hög. Vi måste fortsätta att hjälpas åt med att hålla i, hålla ut och följa restriktioner.
 • Bygga, bo och miljö

  Samråd planprogram för del av Gärahov 2:1, Yggen, Vaggeryd

  I filmklippet kan du titta på en presentation av planprogram för del av Gärahov 2:1, Yggen, Vaggeryd.
 • Kommun och politik

  Varning för bedragare

  Se upp för bedrägerier. Handläggare från kommunen begär aldrig inloggningsuppgifter till din bank. Ingen från vården kontaktar dig oväntat angående vaccination för att be dig att identifiera dig med till exempel bankdosa.
 • Kommun och politik

  Nominera dina kandidater till årets priser

  Nu har du chansen att nominera en eller flera personer till årets priser; byggnadsvårdspriset, kulturpriset, miljöpriset, Sophie Sagers jämställdhetsutmärkelse och idrottsliga prestationer.
 • Uppleva och göra

  Hur blir det med sommarsimskola 2021?

  Vi planerar för att genomföra sommarsimskola även 2021 men vi är beroende av hur restriktionerna på grund av pandemin utformas. Under vecka 20 ger vi besked.
 • Trafik och gator

  Del av Femkampsvägen i Skillingaryd stängs av på grund av vattenläcka

  Gatan utanför Femkampsvägen 17 har stängts av på grund av en vattenläcka. Tekniska kontoret arbetar med att hitta läckan och under tiden leds trafiken om.
 • Omsorg och hjälp

  Bli kontaktfamilj till ett barn eller en ungdom

  Som kontaktfamilj tar du emot ett barn i ditt hem en eller två gånger i månaden. Vi söker trygga och stabila familjer som har tid för ett extra barn.
 • Bygga, bo och miljö

  Varför ska vi välja klimatsmart skolmat?

  Skolrestaurangerna i Vaggeryds kommun serverar ungefär 3000 portioner om dagen och har sedan en tid arbetat för att måltiderna ska bli mer klimatsmarta. Men vad betyder det egentligen?
 • Utbildning och barnomsorg

  Beslut om närundervisning

  Huvudmannen har beslutat om att återgå till närundervisning på heltid för samtliga elever på gymnasiet från och med måndag 10 maj.
 • Bygga, bo och miljö

  Resultat från miljöteknisk undersökning Sörgårdsområdet

  En fördjupad undersökning visar att föroreningshalterna vid Sörgårdsområdet är relativt låga, men att föroreningssituationen bör utredas vidare.
 • Bygga, bo och miljö

  Resultat från markmiljöundersökning inom kvarteret Staren i Vaggeryd

  Resultatet av en utförd markmiljöundersökning inom kvarteret Staren i Vaggeryd visar på föroreningar i marken. Risken att människor exponeras för förorenade deponimassor bedöms vara liten vid normal lek och vistelse på innergården.
 • Kommun och politik

  Tillträdesförbud Skillingaryds skjutfält

  Under flera hundra år har Skillingaryds skjutfält varit en militär övningsplats. Idag är skjutfältet övningsplats och i samband med övningarna är det förbjudet att vistas på hela eller delar av skjutfältet.
 • Kommun och politik

  Försvarsmaktens övning Sydfront 21

  Försvarsmakten kommer mellan 25 april och 10 maj att genomföra övningen Sydfront 21. Vaggeryd och Skillingaryd kommer att beröras av övningen under perioden 1-6 maj samt 5-12 maj (övning SEE-21).