Huvudmeny

Huvudgren:

Uppleva och göra

Kontakt

twitter

Ställ en fråga
Skylt Ekomuseum vid byggnad

Ekomuseum Vaggeryd – sevärda och intressanta kulturhistoriska platser

Ekomuseum Vaggeryd består av runt 100 kulturhistoriska platser runt om i Vaggeryds kommun som är utmärkta med informationstavla och i samlingen Ekomuseum Vaggeryd på Riksantikvarieämbetets hemsida platsr.se

Det är Hembygdsrådet i Vaggeryds kommun som tagit fram underlaget och märkt upp platserna. Många platser är industrihistoriska platser, men det finns också gamla hus, byar och speciella naturmiljöer utmärkta.

Många av platserna har spelat stor roll för utvecklingen i Vaggeryds kommun, speciellt den industriella utvecklingen och entreprenörsandan som än idag kännetecknar platsen. Att få del av dessa berättelser bidrar till förståelsen av hur det är i Vaggeryds kommun idag. Många platser är också värda att besöka bara på grund av den vackra naturen.

Hembygdrådet har fått stöd både av Vaggeryds kommun och genom kulturarvslyftetlänk till annan webbplats för kunna sammanställa information och producera skyltarna.

Hjälpte informationen dig?

Tack för att du hjälper oss förbättra webbplatsen!

Vad kan vi förbättra?
Senast uppdaterad:

2019-09-25

Sidansvarig:

Johan Lundell

Här ger vi plats för att göra skillnad

En plats för möjligheter formad med tanke och omtanke. Där lusten är vår drivkraft och där glädjen smittar.

En plats med stark tradition för gränslöst skapande. Där gemensam vilja och kunskap får livet att lyfta och idéer att bli verklighet.

En plats i rörelse som bygger på mångfald och hållbarhet. Där allt är nära och alla har betydelse.

Läs mer om vår vision