Huvudmeny

Huvudgren:

Utbildning och barnomsorg

Kontakt

twitter

Ställ en fråga
Förskolor i Vaggeryds kommun

Förskolan ska lägga grunden för ett livslångt lärande och ska vara en trygg och lärorik plats att vara på. I Vaggeryds kommun finns det 17 kommunala förskolor. Förskoleverksamheten vänder sig till barn mellan 1–6 år och bedrivs i form av förskola och öppen förskola. Förskolan styrs av skollagen och läroplanen.

Visionen vi har för förskolan som första steget i utbildningssystemet är att den lägger grunden för ett livslångt lärande för våra allra yngsta samhällsmedborgare.

Vi vill att förskolan:

  • befinner sig i ständig utveckling, där alla med sina olikheter är en tillgång.
  • är en mötesplats för gemensamt lärande.
  • präglas av en anda där Jag kan, vill och vågar råder.

Förskolorna i Vaggeryds kommun har tagit ställning för pedagogisk dokumentation som systematiskt kvalitetsarbete. Pedagogisk dokumentation är ett sätt för oss att få syn på vårt förhållningssätt i mötet med barnet, både enskilt och i grupp.

Förskolorna i kommunen arbetar enligt läroplanen i tema, ofta i nära samarbete med ReMida. ReMida är ett center för spillmaterial, ett material som blir pedagogiskt i barn och pedagogers händer. Ett utforskande förhållningssätt är viktigt för oss i vårt tematiska arbete. Det utmanar oss på roliga och intressanta sätt i arbetet med barnen.

Kompetensutveckling i förskolan sker på olika sätt, ett av dem är genom nätverk. Alla nätverk tar sin utgångspunkt i temat. Vi reflekterar och tittar på lärprocesser och arbeten utifrån ett specifikt område. Detta kopplar vi till läroplanen och förskolans egna ställningstaganden. Som medarbetare i förskolan har du möjlighet att delta i olika nätverk.

Hitta förskolor

Hjälpte informationen dig?

Tack för att du hjälper oss förbättra webbplatsen!

Vad kan vi förbättra?
Senast uppdaterad:

2019-05-09

Sidansvarig:

Ann-Margret Johansson

Här ger vi plats för att göra skillnad

En plats för möjligheter formad med tanke och omtanke. Där lusten är vår drivkraft och där glädjen smittar.

En plats med stark tradition för gränslöst skapande. Där gemensam vilja och kunskap får livet att lyfta och idéer att bli verklighet.

En plats i rörelse som bygger på mångfald och hållbarhet. Där allt är nära och alla har betydelse.

Läs mer om vår vision