Huvudmeny

Huvudgren:

Bygga, bo och miljö

Kontakt

twitter

Ställ en fråga
Nyhetsarkiv – bygga, bo och miljö

Nyheter i kronologisk ordning från Bygga bo och miljö.

 • 2019-10-21

  Dags för invigning av den vattennära mötesplatsen "Strömfallet"

  Tisdagen den 29 oktober kl. 11:00 inviger Tekniska nämnden den andra unika vattennära mötesplatsen mellan Skillingaryd och Vaggeryd. Den här gången handlar det om Strömfallet på Södra Park i Vaggeryd. Vi välkomnar allmänheten till invigningen!
 • 2019-10-10

  Fågellivet gynnas när Skillingaryds dämme restaureras

  Vaggeryds kommun restaurerar Skillingaryds dämme tillsammans med Skillingaryd/Vaggeryds ornitologiska förening.
 • 2019-10-04

  Kalkning av sjöar och vattendrag, start vecka 41

  I mitten av vecka 41 och veckorna 43 och 44 kalkas sjöar och vattendrag i Vaggeryds kommun.
 • 2019-10-04

  Nu släpps villatomter på fler ställen i kommunen

  Kommunen har inventerat ledig mark och hittat cirka 15 tomter för nybyggnation på olika platser i kommunen som släpps för bokning måndag den 4 november kl. 10.
 • 2019-10-01

  Miljötips september – Fyra sanningar om plast

  Plasten är på många sätt ett fantastiskt material. Den finns bland annat i våra datorer, kylskåp och i mycket av vår sjukvårdsmateriel. Men plasten kan också skapa problem eftersom plastens byggstenar och tillsatsämnen kan vara farliga och att de ofta läcker ut under plastens livstid och sprids.
 • 2019-09-26

  289 förslag som gjort skillnad!

  Under 2018 genomförde vi en enkätundersökning med namnet "min gröna plats". Syftet var att ta reda på hur vi kan utveckla och göra de gröna miljöerna bättre för våra kommuninvånare.
 • 2019-09-24

  Avstängning av kommunalt dricksvatten/minskat vattentryck onsdag den 25 september 

  På grund av ledningsarbete i Valdshultsvägen  kommer det kommunala dricksvattnet att stängas av på onsdag den 25 september mellan klockan 14:00-19:00 på del av Valdshultsvägen, Videgatan och Marielundsgatan i Skillingaryd.
 • 2019-09-16

  Var observant vid samtal om brandskyddskontroll

  Räddningstjänsten i Vaggeryds kommun har fått indikationer om att samtal har ringts till invånare i kommunen där en person utgett sig för att ringa på uppdrag av en samhällsaktör.
 • 2019-09-16

  Kommunens tionde naturreservat är invigt!

  Närmare 25 personer samlades i Stensjökvarnskogen strax norr om Långserum för att delta vid invigningen av kommunens 10:e naturreservat.
 • 2019-09-10

  Lär dig mer om svampar!

  Visst är det härligt med svampar? Hösten är här och skogen kryllar av svampar.
 • 2019-09-08

  Grönstrukturplanen ute på remiss

  Vaggeryds kommun har en fantastisk miljö. För att ta tillvara på den arbetar kommunen strategist med frågor som rör grönstruktur.
 • 2019-09-05

  Snart släpps fler villatomter i Vaggeryds kommun

  Villatomterna på området Götarps hage bokades upp snabbt. Nu jobbar vi på fler tomter på södra delen av västra strand som släpps för bokning i december, samt fler tomter på spridda områden i kommunen som släpps i november.
 • 2019-08-30

  Bli en del av Klimatveckan 2019!

  Blir årets Klimatvecka den största någonsin? Varje år ökar både mängden deltagare och arrangörer, under en av årets viktigaste veckor. Klimatveckan arrangeras i år 4 – 11 september och dagarna är fulla av aktiviteter och händelser!
 • 2019-08-26

  Snart startar klimatkämparna sin resa

  Här är Vaggeryds kommuns klimatkämpar som under ett år registrerar sina koldioxidavtryck i en mobilapp.
 • 2019-08-26

  Registrera din brunn och få ett bättre skydd

  Nu öppnas möjligheten för dig som brunnsägare att bättre skydda din brunn genom registrering i Brunnsarkivet.
 • 2019-08-20

  Miljötips augusti – allemansrätten

  Sensommaren är en härlig tid för att ge sig ut i skogen, både för promenader och svamp- och bärplockning. När vi vistas i naturen så vet de flesta att allemansrätten gäller men det är inte alla som vet vad det innebär.
 • 2019-08-16

  Ledningar för vatten och avlopp byts ut på Hjortronvägen i Skillingaryd

  På tisdag vecka 34  börjar vi byta ledningarna. Arbetet beräknas pågå cirka en till två veckor. De som bor på Hjortronvägen kommer att behöva parkera sina bilar på sidogatorna.
 • 2019-07-12

  Götarps hage – se mer om tomterna som säljs i höst

  I höst släpper Vaggeryds kommun sju tomter till försäljning i det naturnära villakvarteret Götarps hage i Vaggeryd.Redan nu kan du ta en titt på tomterna i kommunens interaktiva karta.
 • 2019-07-08

  Miljötips juli – skyddsvärda träd

  Ovanliga och särskilt skyddsvärda träd har kartlagts av Länsstyrelsen. Här är fyra träd i Vaggeryds kommun som kan vara värda ett besök.
 • 2019-07-04

  Lediga villatomter släpps i höst

  I höst och vinter släpps sammanlagt 17 nya lediga tomter för nybyggnation på Götarps hage och södra Västra strand.
 • 2019-06-17

  Miljötips juni – bekämpa blomsterlupinen!

  I Sverige finns det mer än 2 000 främmande arter och ca 20 % av dessa räknas som invasiva eller potentiellt invasiva. Du kan göra en insats i att bekämpa blomsterlupinen nu när den blommar som mest.
 • 2019-06-11

  Arbete för minskat matsvinn nominerat till klimatpris

  Vaggeryds kommun är nominerad till länets Klimatpris för vårt arbete med att minska matsvinnet i våra verksamheter.
 • 2019-06-11

  Vindbruksplan har vunnit laga kraft

  Vindbruksplanen för Vaggeryds kommun har vunnit laga kraft.
 • 2019-06-10

  Bli klimatkämpe - vinn en cykelhjälm med airbag

  Ta reda på hur din klimatpåverkan ser ut och anta utmaningen att minska den samt inspirera andra att göra detsamma! Nu har du chansen att bli en av fem klimatkämpar. Den som minskar sitt koldioxidutsläpp mest vinner en cykelhjälm med airbag, en Hövding.
 • 2019-06-05

  Miljötips maj – handla kemikalieklokt

  Kemikalier finns överallt i vårt samhälle och i de produkter vi handlar. Kemikalierna är viktiga för den levnadsstandard vi har i våra samhällen men kan också innehålla ämnen som är skadliga för människor och miljön.
 • 2019-05-15

  Renspolning av vattenledningsnätet i Vaggeryd

  Pollex AB kommer under maj-juni månad 2019 att utföra renspolning av vattenledningsnätet i delar av Vaggeryd på uppdrag av Vaggeryds kommun. Syftet med denna spolning är att förbättra vattenkvaliteten, och förebygga de problem med missfärgat vatten som i ökad utsträckning förekommit inom vissa områden.
 • 2019-05-14

  Odla själv – en viktig bisyssla?

  Intresset för att själv odla sin mat har ökat i Sverige under de senaste åren och vi ser allt från odling på friland, kolonilotter, i pallkragar och balkonger. I miljöhörnan i biblioteket i Vaggeryd kan du nu låna fröer, lära dig mer om biodling och mycket mer.
 • 2019-05-13

  Valdshultsvägen i Skillingaryd byggs om

  För att förebygga framtida driftstörningar på ledningsnätet kommer tekniska kontoret byta ut vatten- och avloppsledningar på Valdhultsvägen mellan Björkgatan och Marielundsgatan i Skillingaryd. Arbetet påbörjas i maj och pågår i ungefär fyra månader.
 • 2019-05-09

  Arbete med VA-ledningar på Strömbergsvägen

  Under vecka 20 påbörjar tekniska kontoret arbetet med anläggande av vatten- och avloppsledningar på Strömbergsvägen i Vaggeryd. Detta gör vi för att kunna ansluta nya vatten- och avloppsledningar till det kommande bostadsområdet på Götarps hage.
 • 2019-05-08

  Asfaltering på Västra strand

  Vecka 20 påbörjar tekniska kontoret arbetet med asfaltering av Slåttergatan och Sommarvägen på Västra strand i Vaggeryd.
 • 2019-04-30

  Miljötips april – miljöbarometern

  Vill du veta mer om Vaggeryds kommuns miljöarbete och hur det går för oss? Nu kan du gå in på Miljöbarometern för Vaggeryd och digitalt följa och se resultatet av vårt miljöarbete.
 • 2019-04-24

  Nominera till årets klimatpris

  Allt du behöver är ett grönare tänk och en klimatsmart idé för att vinna Klimatrådets Klimatpris.
 • 2019-04-18

  Lek och motion i fokus när arbetet med vattennära mötesplatser fortsätter

  Efter påsk börjar vi bygga en plats för spontanidrott och lek vid Lagan på Södra park. Strömfallet blir ett ställe för både barn och vuxna och är en del av det pågående arbetet med vattennära mötesplatser utmed Lagan. I samband med detta gör vi även iordning ängsmark som ska gynna insekter i området. 
 • 2019-04-16

  Kortare handläggningstider med digitaliserat arbetssätt

  Från och med våren 2019 arbetar miljöhandläggarna på miljö- och byggförvaltningen med tillsynskort. Ett arbetssätt som har lett till förkortade handläggningstider och tydligare kommunikation.
 • 2019-03-27

  Miljötips mars – minska matsvinnet!

  Ofantliga mängder mat slängs varje år helt i onödan. Matsvinnet är en tråkig miljöbov som alla kan hjälpas åt att minska.Denna månad ger vi dig små tips om vad du kan göra för att minska matsvinnet där hemma.
 • 2019-03-25

  Vaggeryds kommun minskar matsvinnet!

  I Sverige uppgår matsvinnet till ca 19 kg mat och 26 kg dryck per person och år. Sammanlagt blir detta enorma mängder fullt ätbar mat som av olika anledningar hamnar i sopkorgen. Att slänga mat kostar pengar och belastar jordens resurser.
 • 2019-03-20

  Dags att anmäla sig till Vi Håller Rent!

  Vaggeryds kommun deltar årligen i Håll Sverige Rents aktion mot nedskräpning. Genom att plocka skräp ser du inte bara skräpet på ett nytt sätt, du visar också för andra att skräp inte hör hemma någon annanstans än i papperskorgen.
 • 2019-03-04

  Stor efterfrågan på nya tomter

  Tomterna på Västra strand säljer slut snabbt. På bara några timmar har 20 av de 27 tomterna bokats upp.
 • 2019-02-28

  Miljötips februari – välj rätt fisk till maten!

  Vad vi äter har stor påverkan på miljön och att välja hållbara råvaror är viktigt för att vi även i framtiden ska kunna äta gott och kunna mätta hela jordens befolkning. Som konsument kan du bidra till ett mer hållbart fiske och vattenbruk genom att göra medvetna val när du köper fisk och skaldjur.
 • 2019-02-28

  Vi ses på hem- och byggmässan på lördag!

  På lördag kommer vi på kommunen att vara med på hem- och byggmässan i Coops gamla lokaler i Vaggeryd för att visa upp tomter som släpps till försäljning.
 • 2019-01-31

  Miljötips - öka dina miljökunskaper

  Månadens miljötips - januari 2019. Öka dina miljökunskaper med grundläggande miljöutbildning som Vaggeryds kommun har tagit fram tillsammans med andra kommuner i länet.
 • 2019-01-29

  Rabatt vid digital ansökning

  Från 1 januari 2019 får du som ansöker om bygglov eller bygganmälan digitalt, via tjänsten Mittbygge.se rabatt.
 • 2018-12-17

  Nya vattenverket invigt

  13 december invigdes Vaggeryds kommuns nya vattenverk! Vattenverket ska se till att nutidens och framtidens invånare i Vaggeryds kommun fortsätter att få ett säkert och bra vatten.
 • 2018-12-06

  Invigning av nya vattenverket

  13 december inviger vi Vaggeryds kommuns nya vattenverk med hållbar och säker vattenrening dimensionerat både för nutidens och framtidens invånare i Vaggeryds kommun.
 • 2018-12-05

  Nu skapas vattennära mötesplatser på
  Södra Park i Vaggeryd

  Arbetet med att skapa vattennära mötesplatser längs Lagan på Södra Park-området fortsätter. Hittills har röjning pågått i ett par månader under hösten 2018. Nu kommer grävmaskiner etc. att ta fram ytor för lek, förbättra våtmarken och grundlägga för ängsmarker.
 • 2018-12-04

  Adresser med gårdsnamn utökas med siffra

  Enligt svensk standard ska alla adresser innehålla ett nummer efter gårdsnamnet. För att anpassa oss till den nya standarden kommer vi att göra förändringar i adresser som utgörs av gårdsnamn.
 • 2018-11-23

  Invigning på torget i Vaggeryd

  Torsdagen den 22 november invigde P O Toftgård, som avgående ordförande i tekniska utskottet, torget i Vaggeryd i samband med att handeln hade kvällsöppet. Torget är inte helt färdigt utan vissa arbeten återstår att färdigställa.
 • 2018-11-19

  Green Friday is the new black!

  Genomsnittssvensken lever idag som om vi hade 4,2 jordklot, så vårt beteende i dagsläget är inte hållbar. Därför är det viktigt att visa på vikten av att vi har en hållbar konsumtion och livsstil.
 • 2018-11-15

  SMS-avisering vid vattenavstängning

  Ibland händer det att tekniska kontoret tillfälligt måste stänga av det kommunala dricksvattnet på grund av arbeten med ledningsnätet. Sedan 2016 använder vi främst sms för att informera om avstängningarna.
 • 2018-11-09

  Grattis Emma och Gustav - vinnare av Miljövårdspriset 2018

  Årets miljövårdspris tilldelas Emma Persson och Gustav Gärskog för sin verksamhet som ekologiska lantbrukare med inriktning på mjölk och nötkött.
 • 2018-11-09

  Tänk på det här när du planerar ditt husbygge - taxor till beslut i november

  Taxor för nya tomter beslutas i kommunfullmäktige i november. Redan nu kan du förbereda dig inför val av tomt.
 • 2018-09-28

  Förslag på tomtpriser klart

  Nu finns förslag på vad tomterna på Västra Strand, Nestors och Skogslund kommer att kosta.
 • 2018-09-18

  Provkör segways, elcyklar eller el- och gasbilar

  GreenCharge Roadshow gör den 20 september ett stopp i Vaggeryds kommun för att sprida information om och ge svar på frågor om elfordon och hur en framtida infrastruktur för elfordon kan se ut.
 • 2018-09-04

  Första spadtaget på "Mejeriet" taget

  Tisdagen 4 september togs det första spadtaget på mejeritomten i Skillingaryd, det så kallade ”Mejeriet”. Fastigheten som byggs ska inrymma ett särskilt boende, gemensamhetslokaler med restaurang samt lägenheter för trygghetsboende.
 • 2018-08-12

  Medborgardialog om grönstrukturplanen

  Grönstruktur är ett samlat begrepp för alla gröna områden av olika karaktär och funktion. Grönstrukturen omfattar mark som inte är bebyggd det vill säga alla grönytor utanför och i tätorterna.
 • 2018-05-15

  Information om trygghetsboende och äldrecentra

  På Gästgivaren bygger vi ett nytt trygghetsboende som är 5 våningar med alla de servicedelar som ska ingå i ett modernt trygghetsboende.
 • 2018-04-11

  Ny detaljplan för del av Stödstorp 2:1 – Utökning av Västra Strand

  I Vaggeryds tätort finns idag få lediga tomter kvar till försäljning. Söder om Slåttergatan finns enligt gällande detaljplan, som är fastställd 1978, några tomter men gatulösningen behöver ses över.
 • 2018-03-16

  Earth week - tillsammans för planeten

  Lördagen den 24 mars är det dags för Earth Hour – världens största miljömanifestation som vuxit från symbolhandling till en rörelse som engagerar miljontals människor, företag och städer världen över.
 • 2018-02-13

  Öppna förskolan vinner Bra Miljöinsats 2017

  För sjätte året i rad delar Vaggeryds kommun ut priset Bra Miljöinsats. Det är ett intern miljöpris som går till den verksamhet inom kommunkoncernen som utmärkt sig i det viktiga arbetet för en bättre miljö.
 • 2018-02-06

  Informationsmöte om lägenheter på kv. Tor i Vaggeryd 19 Februari 2018

  Nu är VSBo äntligen på gång med byggnationen i kvarteret Tor. Entreprenaden är upphandlad och byggnationen kommer att påbörjas under våren/sommaren.
 • 2018-02-05

  Vi är med i matchen!

  Den 5 februari byter miljöhörnorna på biblioteken i Vaggeryd och Skillingaryd tema till solenergi och solceller.
 • 2018-01-12

  Östra Strand – Vidareutveckling av förslaget "Att bo med skogen"

  Under torsdagens sammanträde beslutade kommunstyrelsen att ge uppdrag om vidareutveckling av Östra Strand och förslaget "Att bo med skogen".
 • 2018-01-10

  Studiecirkel: Producera din egen solel

  Energicentrum A6 arrangerar, i samarbete med Studieförbundet Vuxenskolan, en studiecirkel med temat "Producera din egen solel".
 • 2018-01-08

  Vill du sälja tomt eller mark för småhusbyggnation?

  Det finns ett stort intresse för att flytta till och bygga hus i Vaggeryds kommun. Efterfrågan på tomter är stor, både i tätorterna och på landsbygden.
 • 2018-01-02

  Förändring kring den kommunala avfallshanteringen

  1 januari 2018 togs det kommunala ansvaret för hushållsavfall (renhållning och slam) över av kommunalförbundet SÅM. SÅM står för Samverkan Återvinning Miljö, och är ett kommunalförbund som Gislaved, Gnosjö, Vaggeryd och Värnamo kommuner tillsammans bildat. Från och med den 1 januari är det alltså SÅM som sköter insamling och hantering av hushållsavfall samt ansvarar för återvinningscentralerna i samtliga fyra kommuner.
 • 2017-11-16

  Och vinnaren av Miljövårdspriset är...

  Vaggeryds kommun har beslutat att tilldela Mats Aldérus 2017 års miljövårdspris för sitt uthålliga arbete att under 21 års tid ringmärka fåglar i det nationella CES-projektet.
 • 2017-11-13

  Minskade utsläpp om du tänder brasan i toppen

  Nu när vinterkylan är på gång börjar många elda i sina kaminer och spisar för att få lite extra värme. Det många inte tänker på är att vedeldning gör att hälsofarlig rök kan spridas i bostadsområden. Hur stora utsläppen blir beror mycket på sättet man eldar.
 • 2017-11-02

  Kalkning av sjöar och vattendrag börjar 4 november

  Från den 4 november och cirka två veckor framåt kommer kalkning av sjöar och vattendrag att utföras i Vaggeryds kommun.
 • 2017-11-01

  24 idéer om Östra Strand – en vecka kvar av medborgardialogen

  Nu återstår en vecka av medborgardialogen om det framtida bostadsområdet Östra Strand i Vaggeryd. Hittills har 24 idéer och synpunkter kommit in på det öppna idéforumet Min Kommun som är en del av medborgardialogen.
 • 2017-11-01

  Förslag till gemensam avfallsplan GGVV

  Gislaved, Gnosjö, Vaggeryd och Värnamo kommuner har tagit fram ett gemensamt förslag till avfallsplan gällande år 2018-2022.
 • 2017-10-17

  Första spadtaget för nya vattenverket

  Måndagen den 16 oktober tog tekniska utskottets ordförande, det symboliska första spadtaget för det nya vattenverket i Vaggeryd.
 • 2017-10-16

  Ny detaljplan för Räven 8, Skillingaryds tätort

  Syftet med detaljplanen är att möjliggöra för nya bostäder på fastigheten Räven 8 m.fl. Detaljplanen ska pröva lämpligheten med att ändra markanvändningen från småindustri till bostäder.
 • 2017-10-11

  Medborgardialog om Östra Strand med hjälp av digitalt verktyg

  Vaggeryds kommun testar nu en digital tjänst som heter Min Kommun för att samla in åsikter och idéer om utformningen av det framtida bostadsområdet Östra Strand i Vaggeryd. Alla har möjlighet att tycka till och påverka.
 • 2017-09-29

  Skötsel av kommunens mark och grönområden

  Tekniska kontoret får ofta frågor och synpunkter på hur den kommunala marken sköts om. Liksom andra kommuner äger Vaggeryds kommun en hel del mark i den egna kommunens tätorter. Marken används på flera olika sätt, men det huvudsakliga syftet är att se till det allmänna intresset i kommunen.
 • 2017-09-18

  Bli en miljönär!

  Den 18 september byter miljöhörnorna på Vaggeryds respektive Skillingaryds bibliotek tema till ”bli en miljönär”. Syftet med temat är att visa hur man kan bli mer resurssmart.
 • 2017-07-11

  Badklåda i Rasjön

  Miljö- och byggförvaltningen har fått uppgifter om badklåda efter bad i Rasjön i Bondstorp.
 • 2017-03-06

  Nominera till årets klimatpris

  Förra året tog Vätterhem emot Klimatpriset inför 500 personer under Klimatkvällen! Nu är det dags att ta reda på vilka som ska vara med och tävla om priset i år. Det är dags att börja nominera.
 • 2017-03-02

  Dags att anmäla sig till Vi Håller Rent!

  Vaggeryds kommun deltar årligen i Håll Sverige Rents aktion mot nedskräpning. Genom att plocka skräp ser du inte bara skräpet på ett nytt sätt, du visar också för andra att skräp inte hör hemma någon annanstans än i papperskorgen.
 • 2017-02-16

  Ny leverantör av laboratorietjänster

  Från och med den 1 mars 2017 kommer Vaggeryds kommun att ha en ny leverantör av laboratorietjänster. Det medför att, efter den 1 mars, kommer man inte längre kunna lämna prover som ska till ALcontrol på Skillingehus.
 • 2017-02-10

  Energimässa på Energicentrum den 6 mars

  Måndagen den 6 mars mellan kl. 15–19 anordnar Energicentrum A6 vårens stora energimässa med ett 50-tal utställare. Mässan vänder sig till dig som är villaägare, fastighetsägare eller företagare.
 • 2017-01-18

  Låga vattennivåer kan ge vattenbrist för fastigheter med egen brunn

  2016 var ett ovanligt torrt år. Lite nederbörd har fallit under det senaste året och snösmältningen har inte gett något större tillskott till grundvattnet. Detta har gjort att yt- och grundvattennivåerna just nu är låga.
 • 2016-12-12

  Stöd till fiberföreningar i Vaggeryds kommun

  I dag beslutade Länsstyrelsen i Jönköpings län om stöden till bredbandsutbyggnaden i länet. Beslutet innebär att fiberföreningarna i Vaggeryds kommun får dela på cirka 60 miljoner kronor.
 • 2016-09-08

  Tillfällig sänkning av Fågelforsdammens vattennivå

  Under vecka 38 och några veckor framåt sänks Fågelforsdammens vattennivå på grund av upprustning.
 • 2016-07-25

  Nyckelfärdiga hus och tomter på Himlabacken i Skillingaryd

  På Himlabackens soliga slänter i Skillingaryd erbjuder nu Vaggeryds kommun prisvärda, nyckelfärdiga, arkitektritade hus med stort fokus på form och design.
 • 2016-07-25

  Badklåda i Rasjön

 • 2016-07-25

  Låga grundvattennivåer

  Fortsatt låga grundvattennivåer i kommunen – tänk på att spara på vattnet.
 • 2016-05-31

  Byggnation av bostadsrättsradhus på Västra Strand i Vaggeryd på gång

  Vid sammanträdet med kommunstyrelsens arbetsutskott den 18 maj beslutades om att sälja fastigheten Trollsländan 1 till företaget GT Väst AB. 31 maj gav också miljö- och byggnämnden bygglov för byggandet.
 • 2016-05-19

  Rivning av byggnad på fastigheten Tomaten 5 i Skillingaryd

  Vid sammanträdet med kommunstyrelsens arbetsutskott den 18 maj beslutades att riva byggnaden som fram tills nu stått kvar på fastigheten Tomaten 5 i Skillingaryd.
 • 2016-05-12

  Principbeslut om exploatering vid Östra Strand i Vaggeryd

  Vid sammanträdet med kommunstyrelsen den 11 maj behandlades frågan om att möjliggöra för bostadsbyggande på norra delen av Hjortsjöns östra strand.
 • 2016-03-24

  Statligt stöd till Natur- och kulturled Skillingaryd

  Vaggeryds kommun har tillsammans med Götaströms golfklubb, Vaggeryds hembygdsråd, Skillingaryd/Vaggeryds ornitologiska förening och Naturskyddsföreningen tilldelats statligt stöd på 270 000 kr efter beslut av länsstyrelsen för LONA-projektet (Lokal Naturvårdssatsning) Natur- och kulturled Skillingaryd.
 • 2016-01-29

  Omtag på Fåglabäck i Skillingaryd

  Nu har kommunen bestämt att ta ett omtag på Fåglabäck för att på nytt få ingång intresset för kommunens och Skillingaryds nyaste bostadsområde.
 • 2016-01-29

  Slopad byggnadslovskostnad vid byggnation av nollenergihus

  Miljö- och byggnadsnämnden har beslutat att slopa bygglovskostnaden för byggnation av bostad som klassas som nollenergihus.
 • 2016-01-07

  Vinnarna i tävlingen: Vårt vatten är viktigt

  Mellan den 14 oktober och 27 november arrangerade Vaggeryds kommun tävlingen: Vårt vatten är viktigt. Kommuninvånarna fick skapa egna affischer som skulle kunna övertyga någon i ens familj, bland ens vänner eller grannen att ändra sitt beteende och vara mer rädd om vårt vatten och naturen.
Hjälpte informationen dig?

Tack för att du hjälper oss förbättra webbplatsen!

Vad kan vi förbättra?
Senast uppdaterad:

2016-02-02

Sidansvarig:

Alija Bucuk

Här ger vi plats för att göra skillnad

En plats för möjligheter formad med tanke och omtanke. Där lusten är vår drivkraft och där glädjen smittar.

En plats med stark tradition för gränslöst skapande. Där gemensam vilja och kunskap får livet att lyfta och idéer att bli verklighet.

En plats i rörelse som bygger på mångfald och hållbarhet. Där allt är nära och alla har betydelse.

Läs mer om vår vision