Huvudmeny

Huvudgren:

Utbildning och barnomsorg

twitter

Kontakt

Ställ en fråga
Retroaktiv avgiftskontroll

Vaggeryds kommun strävar efter att alla familjer ska betala rätt avgift för förskola och fritidshem. Vi kommer därför årligen att göra en avgiftskontroll. Den som betalat för mycket får pengar tillbaka och den som betalat för lite får en särskild räkning att betala.

Avgiftskontrollen genomförs med två års eftersläpning, eftersom kommunen behöver ha tillgång till korrekta taxeringsuppgifter från Skatteverket. Under 2023 kontrollerar Vaggeryds kommun de avgifter för förskola och fritidshem som betalades 2021. Under 2024 kontrollerar vi 2022 och så vidare. Vi kommer att genomföra avgiftskontrollen varje år.

Vad utgår vi ifrån?

Vid avgiftskontrollen tittar vi på hur mycket avgift vårdnadshavare betalat under det aktuella året. Detta jämförs med vad man borde ha betalat om man anmält en månadsinkomst motsvarande den taxerade årsinkomsten, delat med tolv. Vi tar också hänsyn till om man i efterhand betalat eller fått tillbaka avgifter.

Har du betalat för mycket eller för lite avgift för förskola/fritidshem 2023?

Visar det sig att de inkomstuppgifter du lämnat till oss är lägre eller högre än den faktiska inkomsten, innebär det att kommunen i efterhand justerar avgiften för 2023.

Har du betalat för lite får du en faktura som ska betalas inom 30 dagar. Om fakturan inte betalas inom angiven tid skickas ärendet till inkasso. Om du inte kan betala hela fakturan på en gång finns det möjlighet att lägga upp en avbetalningsplan.

Har du betalat för mycket barnomsorgsavgift 2023 informeras du brevledes om utbetalningsförfarandet.

Skicka e-post till avgiftkontrollens handläggare

Vill du skicka e-post till avgiftkontrollens handläggare kan du fylla i e-postformuläret nedan. Fyll i dina uppgifter och ditt ärende. Våra handläggare återkommer till dig så fort ärendet är handlagt.Jag önskar få detaljerat faktaunderlag
Jag önskar få detaljerat faktaunderlag

Jag önskar blir kontaktad via:
Jag önskar blir kontaktad via:


Hjälpte informationen dig?

Tack för att du hjälper oss förbättra webbplatsen!

Vad kan vi förbättra?
Senast uppdaterad:

Sidansvarig:

Marinette Hjelm